Алварез: Нема гаранција да ћемо успети са Агрокором

Главни директор за стратешко реструктурирање Агрокора Антонио М. Алварез III изјавио је јуче да је ситуација с Агрокором врло озбиљна, једна од најозбиљнијих с којом се сусрео у својој пословној каријери и да нема гаранција да ће успети.
Antonio M. Alvarez III
Фото: Tanjug

„Агрокор ме поставио за шефа за реструктурирање групе како бих довео до стабилности и како бих објединио све учеснике - запослене, кредиторе, банке и све који су укључени у ову причу и којима треба помоћ. Време је од кључне важности. Ситуација је тешка и озбиљна и нема гаранција да ћемо успети. Ово је једна од најизазовнијих ситуција с којима сам се суочио“, рекао је Алварез, обраћајући се јавности из Агрокоровог торња.

"Бићемо директни и искрени у вези нашег напретка у овом послу", обећао је Алварез, а преноси портал Сеебиз.

Додао је да је први задатак да се обезбеди тренутна стабилност, и да је многи врше притисак на тим стручњака који је за тај посао одабрао.

"То је почетак, а онда крећемо на план реструктурирања. Ништа вам не могу обећати. Хоћемо ли морати да опустимо раднике? Прерано је рећи. На моја два прошла пројекта то нисмо морали да учинимо. Даћемо све од себе. Ово је компанија која мора да буде продуктивна, дошло је до губитка поверења. Морамо се постарати да поправимо ову ситуацију", рекао је Алварез.

Понављајући да га је на ову функцију именовала компанија, подвукао је међутим да је он независан стручњак, као и чланови његовог тима. 

"Моја кључна улога је да помогнем разним групама да дођу до компромиса, да се сачувају радна места и да се сачувају односи с добављачима", поручио је он.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести