Михајловић: Желимо још британских фирми у Србији

БЕОГРАД: Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић разговарала је данас с амбасадором Велике Британије у Србији Денисом Кифом о заједничкој сарадњи две земље на инфраструктурним пројектима, унапређењу пословног окружења у Србији и побољшању родне равноправности и положаја жена.
mihajlovic, tanjug sradovanovic
Фото: Tanjug/S.Radovanović, arhiva

Михајловићева је истакла да је недавна званична посета Лондону била успешна и да је задовољна што ће Велика Британија учествовати у изградњи Моравског коридора, саопштено је из Кабинета потпредседнице Владе.

"Моравски коридор је изузетно важан за Србију, драго ми је да ће УК Фајненс узети учешће у финансирању његове изградње, као и да су британске фирме заинтересоване за инфраструктурне пројекте у друмском, железничком и ваздушном саобраћају у нашој земљи", рекла је Михајловићева.

Она је Кифу захвалила на британској подршци спровођењу реформи које директно доприносе бољем пословном окружењу и позицији Србије на Дуинг бизнис листи Светске банке.Михајловићева и Киф разговарали су и о новом билатералном споразуму у ваздушном саобраћају на чијем услаглашавању две земље раде.

Амбасадор Киф рекао је да ће Велика Британија наставити да подржава Владу Србије и Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у реализацији инфраструктурних пројеката, реформама које спроводи, као и да ће кроз Фонд добре управе бити подржани пројекти који за циљ имају унапређење родне равноправности у Србији, наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести