Економија - Наслови

Економија / Наслови ПРОИЗВОД ХИТНО ПОВУЧЕН Пронашли хепатитис А и норовирус! Диструбутрери ПОРУЧИЛИ купцима: Баците га
Управа за сигурност хране, ветеринарство и заштиту биља Републике Словеније опозвала је смрзнуто шумско воће трговачког назива Misto di bosco (1 кг) италијанске марке Версилфуд.
Економија / Наслови НЕМА ИХ НИ ЗА ЛЕК За воланом НЕДОСТАЈЕ 35.000 људи! Не помаже ни плата од 3.500 евра, а ево ОДАКЛЕ је Србија „увезла“ највише возача
Огласи пуни понуда, али возача и даље недовољно. Недостаје нам готово 35.000 људи за воланом аутобуса и камиона, а чак ни плата од 3.500 евра није довољна да се јаве за посао.
Photo
Економија / Наслови (Фото) РЕКОРДНО: Aутомобил на е-лицитацији продат за скоро 180.000 евра
Аутомобил Bentley Continental GT V8 продат је на е-лицитацији Управе Царина за више од 21 милион динара, што је када се прерачуна скоро 180.000 евра.
Video
Економија / Наслови ИЗАЗИВАЛА ОКО 80 ОДСТО ЕКОЛОШКИХ ПРОБЛЕМА У ОКРУЖЕЊУ Коксара затворена након 130 година рада
ЗЕНИЦА: Коксара у зеничкој железари затворена је данас након 130 година рада, потврдили су власници тог погона.
Економија / Наслови КОЛИКА ЈЕ ВАША? Просечна фебруарска нето плата 94.125 динара а медијална 72.956 динара
Просечна фебруарска бруто плата у Србији је износила 129.934 динара, док је просечна нето плата, дакле без пореза и доприноса, износила 94.125 динара, објавио је данас Републички завод за статистику (РЗС).
Економија / Наслови "ЗИЂИН" НАЈАВИО ВЕЛИКУ ИНВЕСТИЦИЈУ Улагање четири милијарде долара
За развој Борских рудника, кинеска компанија “Зиђин” најавила је улагање од око 3,8 милијарди долара. Кажу, анализе су показале да то није довољно, јер нове технологије захтевају веће инвестиције. Компанија је потврдила да спрема улагања која ће премашити и четири милијарде долара.
Економија / Наслови ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА ПРАЗНИЧНА ПУТОВАЊА Најтраженији европски градови и домаће планине
Међу грађанима Србије влада велико интересовање за путовања током предстојећих првомајских и васкршњих празника, а највише аранжмана је резервисано за европске градове као и бање и планинске центре у Србији, изјавио је директор Асоцијације туристичких агенција Србије YУТА Александар Сеничић.
Економија / Наслови ОВО СУ ПОСЛОВИ ИЗ СНОВА Ради се од куће, а сатница и преко 200 евра!
Према истраживању које је спровела компанија Упwорк, број фриленсера у САД је досегао рекордни ниво од 64 милиона људи, што је значајан пораст са ранијих 60 милиона.
Економија / Наслови ОБОРИ СВЕ ПРАЗНИЈИ, А ПОТРАЖЊА ОГРОМНА Чачански печењари у дефициту с "робом" пред празнике
Како се ближе првомајски празници, Васркс али и једна од највећих српских слава Ђурђевдан, обори у околини Чачка су све празнији, а килограм најбољег печења све је теже наћи.
Економија / Наслови ДО 2027. 323 ПРОЈЕКТА ШИРОМ СРБИЈЕ Мали саопштио СЈАЈНЕ ВЕСТИ: Вредност уговора ће износити 17,8 милијарди евра
Министар финансија Синиша Мали најавио је да ћемо до 2027. године уложити у 323 пројекта широм Србије, који су вредни укупно 17,8 милијарди евра.
Економија / Наслови КРЕЋЕ ИСПЛАТА, ова група грађана ДОБИЈА ОД 8.000 до ЧАК 26.000 ДИНАРА
Исплата ученичких и студентских стипендија и кредита на шалтерима Банке Поштанска штедионица почиње данас, саопштило је данас Министарство просвете.
Економија / Наслови САМО ВРХУНСКА САВРЕМЕНА МЕХАНИЗАЦИЈА САНИРАЋЕ ШТЕТУ ЈП „Војводинашуме” набавило нове машине, а ево и које
Јавно предузеће “Војводинашуме” крајем 2023. године спровело је јавну набавку за два возила за превоз великих балвана, форвардера “Џон дир 1210Г” (John Deere) и сада за санацију штета у државним шумама ово јавно предузеће располаже са 26 таквих возила.
Економија / Наслови ИСТРАЖИВАЊЕ МЕЂУ ГРАЂАНИМА ЕУ Задовољни личним односима, ЗАБРИНУТИ ЗА ФИНАНСИЈЕ
Грађани Европске уније су у 2022. години своје задовољство животом оценили у просеку оценом 7,1, на скали од 0 (уопште нисам задовољан) до 10 (потпуно сам задовољан), показује истраживање које је данас објавио Евростат.
Photo
Економија / Наслови (ФОТО) У СЕНТИ СЕ ОКУПИЛИ УЗГАЈИВАЧИ ОВАЦА; Тражи се чобан више; ЕВО КОЛИКО МОЖЕТЕ ЗАРАДИТИ ЧУВАЈУЋИ ОВЦЕ
СЕНТА: Удружење пољопривредника Сенте било је домаћин 21. фестивала овчарства, где су се надметали у ручном и машинском стрижењу оваца и кувању овчијег паприкаша, а овдашњи одгајивачи приказали су најлепше примерке из својих стада.
Економија / Наслови Компанија Хемофарм О ОДРЖИВОМ РАЗВОЈУ са студентима престижне Вортон школе
БЕОГРАД: Роналд Зелигер, генерални директор Хемофарм групе одржао је гостујуће предавање студентима престижне Вортон школе бизниса Универзитета у Пенсилванији, на којем је представио јединствену стратегију одрживог развоја коју Хемофарм спроводи више од деценије.
Економија / Наслови ЕВО ЗАШТО МАЈСКЕ ПЕНЗИЈЕ СТИЖУ КАСНИЈЕ Прво добијају самосталци али тек 7. маја
БЕОГРАД: Према календару исплата који је објавио Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање (ПИО) у мају ће пензије први добити корисници из категорије самосталних делатности, којима исплата априлских примања почиње 7. маја.
Економија / Наслови НИ ДАНАС НИСУ ЗА БАЦАЊЕ Без корпе од врбовог прућа није се могло замислити ниједно домаћинство
Без ових корпи до пре неколико деценија није се могло замислити ниједно домаћинство.
Економија / Наслови ОБУКА ПИЛОТА СВЕ ВАЖНИЈА Најмодернији симулатор летења за путничке авионе
Ваздухопловна академија ускоро постаје власник технолошки најнапреднијег симулатора летења за обуку пилота путничких авиона типа Ербас А320 након што је потписан уговор за његову набавку од канадске компаније ЦАЕ, најавила је јуче в.д. директора Канцеларије за дуално образовање и Национални оквир квалификација Габријела Грујић.
Photo
Економија / Наслови (ФОТО) ПОВЕЋАНА ПОТРАЖЊА ЗА ЈАГЊЕТИНОМ УОЧИ ПРЕДСТОЈЕЋИХ ПРАЗНИКА Јагањци већ резервисани, на пијацама слабија понуда 
Килограм живе мере јагњади од 32 до 35 килограма тренутно кошта 600 динара, али овчари не гарантују да ће та цена и остати како се приближава Васкрс и Ђурђевдан, када се на празничној трпези предност даје јегњетини у односу на прасеће печење.
Економија / Наслови ФОНД ПИО ОРГАНИЗУЈЕ МЕЂУНАРОДНЕ ДАНЕ РАЗГОВОРА 23. И 24. АПРИЛА Подсетник за оне који су радили у Аустрији
Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање подсетио је осигуранике који имају стаж осигурања навршен у Србији и Аустрији, као и кориснике права из пензијског и инвалидског осигурања остварених применом билатералног споразума о социјалном осигурању, да се међународни дани разговора са Аустријом одржавају 23. и 24. априла априла у Пожаревцу и Београду од 9 до 16 часова.
EUR/RSD 117.1627
Најновије вести