Економија - Наслови

Економија / Наслови Прехрамбена индустрија мора пратити иновације
Ускоро се завршава реализација пројекта “Иновативни циклус развоја прехрамбених производа – FOOD stars”, који је Научни институт за прехрамбене технологије Нови Сад реализовао кроз програм Европске комисије за истраживање и иновације “Хоризонт 2020”.
Економија / Наслови Ускоро електрични аутобуси у Икарбусу
БЕОГРАД: Ускоро у "Икарбус" долази један од највећих произвођача аутобуса и камиона у Кини "Ли Јонг", који би требало да у погонима "Икарбуса" монтира искључиво електричне аутобусе, који би се користили у ГСП-у, јавио је РТС.
Економија / Наслови На добошу базен, хладњача, бензинска пумпа...
Није сваком бизнису суђено да успе. Тржиште је неумољиво па се, када производ и услуга немају прођу, гомилају дугови банкама, комуналним предузећима и другим повериоцима.
Економија / Наслови ПКС: Уручени сертификати првим дигиталним консултантима у Србији
БЕОГРАД: Првим дигиталним консултантима у Србији који су прошли обуке и усмену проверу знања пред комисијом Центра за подршку малим и средњим предузећима Аустријске федералне привредне коморе, додељени су данас сертификати у Привредној комори Србије.
Економија / Наслови Србија у 2019. добија нови гранични прелаз на мосту Љубовија-Братунац
БЕОГРАД: Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић и министар комуникација и промета Босне и Херцеговине Исмир Јуско најавили су изградњу заједничког граничног прелаза на мосту Љубовија-Братунац.
Економија / Наслови Иван Ђоковић у Архангељску: Боља сарадња најважнији задатак
АРХАНГЕЉСК, НОВИ САД: Данашњем свечаном отварању, 17. по реду најзначајнијег регионалног међународног догађаја Архангељске области, Маргаритинског сајма, претходило је пленарно заседање посвећено међународној сарадњи, која је одржана у свечаној сали Северног (арктичког) федералног универзитета „М.В. Ломоносов“ у Архангељску.
Економија / Наслови Потрошачи тешко остварују права гарантована законом
У жељи да привуку купце, трговачке куће све чешће нуде разне погодности, од плаћања робе на одложено па све до дужих гарантних рокова.
Економија / Наслови Изградња ауто-пута БГ-Сарајево креће крајем 2019.
БЕОГРАД: Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић потписала је данас Оквирни споразум између Владе Србије и турске компаније "Ташјапи" о сарадњи у области инфраструктурних пројеката, што обухвата и изградњу ауто-пута Београд-Сарајево.
Економија / Наслови Интернет плаћање породици уштеди 4.000 динара годишње
Развој информационих технологија одразио се и на сферу банкарског пословања, посебно због тога што је мобилно банкарство постало доступно свим корисницима смарт телефона.
Економија / Наслови Антић: До краја године очекујемо 350 милиона долараа за РТБ Бор
БЕОГРАД: До краја ове године очекује се закључивање уговора за РТБ Бор и уплата свих 350 милиона долара за докапитализацију од стране кинеског партнера, изјавио је данас министар рударства и енергетике Александар Антић.
Економија / Наслови Највећи руски трговци хоће храну из Србије
„Магнит”, „Дикси”, „Лента” – водећи руски трговински ланци – уговорили су нове пословне аранжмане с компанијама из Србије на Међународном сајму прехране у Москви.
Економија / Наслови У Чачку ускоро старт ап центар
Чачак:  Министар за иновације и технолошки развој Србије Ненад Поповић данас је у Чачку потписао уговор о додели средстава за отварање старт ап центра у овом граду.
Економија / Наслови Мали: Од октобра пензије све веће и веће
БЕОГРАД:  Министар финансија Србије Синиша Мали изјавио је вечерас да ће повећање пензија у Србији почети од октобра, а да њихово повећање даље зависи од привредног раста.
Економија / Наслови Глигоров: Протекционизам тренутно највећа економска претња
БЕОГРАД: Владимир Глигоров, сарадник Бечког института за међународне економске студије, тренутно види највећу опасност по светску економију у протекционизму, а на дужи рок у структурним променама. 
Економија / Наслови Почео ЗрБизНет - други бизнис форум у Зрењанину
ЗРЕЊАНИН: Подсекретар у секретаријату за регионални развој, међурегионалу сарадњу и локалну самоуправу Небојша Војновић присуствовао је отварању другог по реду Бизнис форума у Зрењанину, који у сарадњи са градом организују Привредна комора Србије и Унија послодаваца Србије.
Економија / Наслови Пензије да прате цене или просечне плате
Приликом утврђивања Предлога закона о изменама и допунама Закона о пензијском и инвалидском осигурању, о којима ће се на ванредној седници изјаснити посланици Скупштине Србије, Влада Србије оценила је да ће социјални положај пензионера бити бољи уколико се усклађивање пензија веже с позитивним економским кретањима и финансијским могућностима буџета Србије.
Економија / Наслови У Војводини новчану накнаду добија 8.713 незапослених
По подацима Националне службе за запошљавање, на крају прошлог месеца 37.364 незапослена остваривало је право на месечну новчану накнаду.
Економија / Наслови На Новосадском сајму јесен лова, риболова, туризма
Јесења сезона сајмова на Новосадском сајму почиње Међународним сајмом лова и риболова, који се отвара 3. октобра, а дан касније пред новосадском публиком представиће се и излагчи на Међународном сајму туризма, те сајмовима екологије и спорта, речено је на конференцији за новинаре одржаној у Каћкој шуми.
Економија / Наслови Транспортне фирме протестном вожњом траже боље услове рада
ЧАЧАК:  Неколико десетина камиона транспортних фирми из Чачка, Краљева, Ужица и Ивањице данас је организовало протестну вожњу у намери да укажу на проблеме с којима се сусрећу у раду. 
Економија / Наслови РТБ Бор у августу извезао робу у вредности 18,6 милиона долара 
БОР: Након првих, „пробних“ количина извезених у Кину јула, до половине септембра у најмногољуднију земљу на свету отпремљено још хиљаду тона бакра из РТБ-а Бор.
EUR/RSD 118.2078
Најновије вести