Економија - Наслови

Економија / Наслови Луда времена упропастише фабрике и металце
Када човек данас слуша Милорада Чегара, фришког пензионера са двогодишњим стажом у трећем добу, и сам се присећа како је, поред НАТО бомбардовања, пропадала српска привреда, посебно индустрија, а још прецизније – металски комплекс у Србији.
Економија / Наслови Пуштена у рад нова црпна станица Кула
Председник Покрајинске владе Игор Мировић пустио је данас у рад црпну станицу Кула, регионални подсистем за наводњавање "Кула - Мали Иђош".
Економија / Наслови Већу штету наши возачи праве по ЕУ него по Србији
Протекле две недеље повећане су цене техничког прегледа возила и тренутно се крећу од 4.800 до 6.000 динара. Као један од разлога за повећање цене техничког прегледа наведена је смањена провизија од продаја полиса ауто-осигурања на пет одсто.
Економија / Наслови Грчко-српски туристички форум
У оквиру Сајма туризма „Филоксенија 2018” у Солуну, одржан је Први грчко-српски туристички пословни форум у Конгресном центру „Јоанис Велидис”.
Економија / Наслови Радојевић отворио Салон вина Војводне у Београду
Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић отворио је вечерас други по реду Салон вина Војводине, који се, уз богат програм, одржава у савамалском простору Share Square у Београду.
Економија / Наслови Социјално-економски савет позитивно о буџету за 2019. 
БЕОГРАД: Социјално-економски савет позитивно је оценио Нацрт буџета за 2019. годину, као и нацрте више законских предлога, међу којима је и Нацрт измена и допуна Закона о социјалној заштити. 
Економија / Наслови Трајковић: Најнижи број незапослених у четврт века
БЕОГРАД: На евиденцији Националне службе за запошљавање било је 553.962 незапослених на крају трећег квартала 2018. године, што је рекордно низак број незапослености за последњих четврт века, изјавио је данас Милан Трајковић, заменик генералног директора за макроенкономске анализе НБС. 
Економија / Наслови Јовић: НБС повећала пројекцију раста на 4,2 одсто
БЕОГРАД: Народна банка Србије је повећала пројекцију раста бруто домаћег производа (БДП) Србије са ранијих 4,0 одсто на 4,2 процента, изјавио је данас вицегувернер НБС Жељко Јовић.
Економија / Наслови У БиХ просечна плата у септембру 448 евра
САРАЈЕВО: Просечна месечна исплаћена нето плата у БиХ износила је у септембру 877 конвертибилних марака (448,4 евра) и номинално је виша за 3,9 одсто у односу исти месец 2017, а у односу на децембар прошле године виша за 1,7 одсто.
Економија / Наслови У Београду и Србији све спремно за грејну сезону
БЕОГРАД: "Београдске електране" раде стабилно и спремне су за грејну сезону, истакли су министар енергетике Александар Антић, заменик градоначелника Београда Горан Весић и председник скупштине града Никола Никодијевић, који су јутрос обишли ово јавно комунално предузеће.
Економија / Наслови У првих девет месеци, 8,5 одсто више грађевинских дозвола
БЕОГРАД: Број издатих грађевинских дозвола наставља да расте и у 2018. години и у првих девет месеци ове године био је 8,5 одсто већи него у истом периоду 2017.
Економија / Наслови Понуђени посао одбило више од 17.000 незапослених
НОВИ САД: Протеклих недеља многе европске државе упутиле су српској Националној служби за запошљавање захтеве за оглашавање потреба за радницима, пре свега занатлијама, који су им потребне за рад.
Економија / Наслови Мондолони: Пословне заједнице су мотор наших односа
БЕОГРАД:  У Београду је вечерас, у организацији Француско-српске привредне коморе, свечано отворена Француска недеља, а амбасадор Француске у Србији Фредерик Мондолони каже да је француско-српска пословна заједница мотор билатералних односа двеју земаља.
Економија / Наслови Хрватска издаје и распродаје имовину српских предузећа
У данима када се Дирекција за имовину Србије бави прикупљањем документације о непокретној имовини српских предузећа у бившим југословенским републикама да би кроз билатерални споразум, пре свега с Хрватском, решила то питање на које сама сукцесија није дала одговор, Министарство државне имовине Хрватске објављује јавни позив којим даје у закуп одмаралишта и друге некретнине на Јадрану на које фирме из Србије полажу право.
Економија / Наслови Вучковић: Оптерећење зарада смањити са 63 на 60 одсто
БЕОГРАД: Постоји фискални простор да се у буџету за наредну годину смањи оптерећење нето зарада порезима и доприносима са 63 на 60 одсто, изјавио је данас члан Фискалног савета Владимир Вучковић.
Економија / Наслови ТРАЖЕ СРПСКЕ РАДНИКЕ Словенцима требају инсталатери, Црногорцима зубари
На сајту Националне службе за запошљавање оглашена су слободна радна места у Словенији. Словеначки послодавац „Шкерјанчег” ДОО из Љубљане тражи шест инсталатера инсталација водовода и централног грејања за рад у Словенији, а понекад и у Хрватској.
Економија / Наслови Калцедонија ће запослити 300 Кикинђана
У Кикинди је при крају изградња новог погона италијанске компаније „Калцедонија”, у којем ће производња почети почетком наредне године, одмах након божићних и новогодишњих празника.
Економија / Наслови Уграђују се први распони на вијадукту пруге у Чортановцима
Компанија „РЖД интернешенел” почела је да уграђује прве распоне на вијадукту који гради у Чортановцима на деоници пруге Стара Пазова – Нови Сад.
Економија / Наслови Министарство: Компанија Тенис тражила одлагање инвестиције
БЕОГРАД: Немачка компанија „Тенис“ затражила је одлагање најављене инвестиције у Србији, а Комисија за давање сагласности за инвестиционе планове у поступку остваривања права првенства закупа пољопривредног земљишта је предлог проследила Граду Кикинди на даље одлучивање. 
Економија / Наслови Влада оснива предузећа за изградњу јефтиних станова
БЕОГРАД: Влада Србије је донела одлуку о оснивању седам предузећа која ће се бавити изградњом станова за припаднике снага безбедности, објављено је у Службеном гласнику.
EUR/RSD 118.2032
Најновије вести