Економија - Наслови

Економија / Наслови НИС покренуо лабораторију за контролу квалитета авио-горива
БЕОГРАД: Нафтна индустрија Србије (НИС) је саопштила данас да је почела са радом савремена лабораторија за контролу квалитета авио-горива у оквиру Научно-технолошког центра те компаније у Београду.
Економија / Наслови Радници Фијата у Крагујевцу на плаћеном одсуству месец и по дана
У компанији Фијат Крајслер аутомобили (ФЦА) у Крагујевцу је привремено прекинута производња модела "фијат 500Л", а запослени ће до 3. септембра бити на плаћеном одсуству и колективном годишњем одмору и то месец и по дана, речено је Фонету у фабричком синдикату.
Економија / Наслови Брнабић: Србија наставља са стабилним растом БДП
БЕОГРАД: Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас да ће Србија ове године наставити са стабилним растом БДП, као и да се очекује остваривање пројектовног раста од 3,5 одсто у овој години.
Економија / Наслови Михајловић: Што пре завршити источни крак Коридора 10
БЕЛА ПАЛАНКА: Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговарала је данас у кампу "Коридора Србије" у Белој Паланци са извођачима радова и другим учесницима у пројекту изградње источног крака Коридора 10, о завршетку овог инфраструктурног пројекта.
Економија / Наслови За "Саву", ни после деветог пута, нема заинтересованих
БЕОГРАД: За Бродоградилиште "Сава" у стечају из Мачванске Митровице ни девети пут није било заинтересованих купаца, објавила је Агенција за лиценцирање стечајних управника.
Економија / Наслови Михајловић обишла градилиште Источног крака Коридора 10
БЕЛА ПАЛАНКА: Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић обишла је градилиште “Источног крака Коридора 10” на деоници Банцарево - Црвена Река, чиме је започео вишедневни боравак целог Министарства на југоистоку Србије.
Економија / Наслови Нови закон о робним резервама: Продуктна берза заиста постаје берза
НОВИ САД: У Србији тренутно не постоји целовит правни оквир који омогућава робнобезранско пословање.
Економија / Наслови Ванси: На београдском аеродрому 7,4% више путника у II кварталу
БЕОГРАД: Број путника на београдском аеродрому повећан је у другом кварталу 2019. године за 7,4 процента у односу на исти период прошле године, саопштила је компанија Ванси Ерпортс, концесионар Аеородрома "Никола Тесла".
Економија / Наслови Фолксваген: Још нема коначне одлуке о новој фабрици
БЕОГРАД: Аутомобилски гигант Фолксваген још није одлучио где ће градити нову фабрику, направљен је ужи избор, а коначна одлука биће донета на основу резултата преговора, изјавила је портпаролка за производњу и продају ове немачке компаније Лесли Ботке.
Економија / Наслови Француска жели да буде међу главним инвеститорима у Србији
БЕОГРАД: Потписивање 22 споразума током посете француског председника Емануела Макрона Београду, од којих је девет у области економије, може се, кажу за Танјуг представници привреде, протумачити као жеља Француске да се позиционира као један од главних страних инвеститора на тржишту Србије.
Економија / Наслови Динар ниже рекорде, курс у среду 117,7191
БЕОГРАД: Динар ће сутра имати нову рекордну вредност према евру у овој години и званични средњи курс износиће 117,7191 динара за евро, што је незнатна промена у односу на данас, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Наслови Плаћање картицом - као стандард у куповини у Србији
БЕОГРАД: Осам од 10 корисника платних картица у Србији поседује дебитну картицу, 40 одсто кредитну, а чак једна петина има обе картице, према најновијим резултатима МастерИндекс истраживања.
Економија / Наслови Споразум са Французима о изградњи ветропарка код Кикинде
НОВИ САД: Међу 22 билатерална споразума која су јуче потписале делегације Србије и Француске су и они на које је потпис ставила Покрајинска Влада, а реч је о споразумима у области енергетике. 
Економија / Наслови Закуп сефа 250 динара, а мора и рачун да се плати
НОВИ САД: Летње доба је време када лопови мењају начин рада. Више шетају и снимају станове и куће за чије се власнике може готово сигурно рећи да су на одмору те да, речено у жаргону, то може лако да се одради.
Економија / Наслови За пола године посао чека 8.449 Војвођана мање
НОВИ САД: За првих шест месеци ове године број незапослених у Војводини смањен је за 8.449 лица. На крају прошлог месеца на војвођанском Бироу рада било је 108.345 незапослених, а почетком године 116.793.
Економија / Наслови Уз новчану накнаду с Бироа рада иде и пензијски стаж
НОВИ САД: Многи старији радници пензију су приморани да дочекају на евиденцији незапослених.
Економија / Наслови Одлетео први авион Ер Србије са нишког аеродрома
НИШ: Авиокомпанија Ер Србија званично је данас почела да лети из Ниша, а први авион, назван "Горан Бреговић" одлетео је са Аеродрома "Константин Велики" за Нирнберг.
Економија / Наслови Курс динара 16. јула 117,7330, нови рекорд
БЕОГРАД: Званични средњи курс динара износиће 16.јула  117,7330 динара за евро, што је нова рекордна вредност српске валуте према новчаној јединици еврозоне у овој години и незнатна промена у односу на 15. јул, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Наслови Михајловић потписала Изјаву о намерама о пројекту метроа
БЕОГРАД: Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић потписала је данас Изјаву о намерама о пројекту Београдског метроа између влада Француске, Србије и Града Београда.
Економија / Наслови Сарадња Покрајине са Француским удружењем у геотермији 
У оквиру посете француског председника Емануела Макрона Републици Србији, данас је у Београду потписан Меморандум о разумевању између Покрајинске владе АП Војводине и Француског удружења професионалаца у области геотермије (АФПГ).  
EUR/RSD 117.7191
Најновије вести