ОБЈАВЉЕНЕ НОВЕ ЦЕНЕ ГОРИВА Ево колико ће коштати да НАПУНИТЕ РЕЗЕРВОАР НАРЕДНИХ СЕДАМ ДАНА

Објављене  су нове цене горива на бензинским пумпама у Србији.
gorivo pumpa benzin dizel
Фото: pixabay.com

Од данас од 15 часова литар евродизела коштаће 195 динара, а литар бензина европремијум БМБ биће 173 динара.

То значи да је литар евродизела још два динара јефтинији  у односу на прошлу недељу, баш као и литар бензин. Литар евродизела је прошле недеље био 197 динара, а бензина 175 динара.

Почетком месеца Влада Републике Србије усвојила је измењену Уредбу о ограничењу висине цена деривата нафте, како би се смањили високи трошкови са којима се суочавају пољопривредни произвођачи и обезбедило спровођење свих потребних агротехничких операција, наводи се у званичном саопштењу.

Уредбом је пољопривредним произвођачима омогућена куповина Евро дизела на станицама Нафтне индустрије Србије а.д. Нови Сад по максималној цени од 179 динара, а уз употребу картица издатих регистрованим газдинствима, у максималној количини до 400 литара.

"Имајући у виду тежак положај пољопривредних произвођача и високе цене репроматеријала на тржишту, Влада Србије је, на иницијативу Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, повећала максималну количину горива коју пољопривредници могу да купе по нижој цени", стоји у саопштењу.

Р. Д.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести