ПОШТАРИМА ПОВЕЋАЊЕ ПЛАТЕ НА 1.200 ЕВРА И ДОДАТНИ БЕНЕФИТИ Није шала, ево шта све добијају на тацни

Поштари, достављачи докумената и тисковина и возачи Хрватске поште одсад уз све остале бенефите рада и повећања примања моћи да рачунају и на додатну награду, јавили су из те компаније. Ако у фирми остану до краја године, могу додатно да зараде 1.200 евра нето.
1
Фото: Pixabay, ilustracija

Ова награда уведена је за радна места на којима је утврђена највећа флуктуација и потреба за запошљавањем, те ће се односити и на све будуће раднике на тим радним местима који се запосле најкасније до краја јуна 2024. године.

Хрватска пошта, као и бројни други послодавци на тржишту рада, већ дуже време има у одређеним подручјима проблема с налажењем адекватне радне снаге и флуктуацијом. Кажу да су свесни како је повећање примања једини прави одговор на повећану флуктуацију радника, па су у задње две године покренули бројне иницијативе за њихово задржавање.

Тако у марту 2024. свим радницима Хрватске поште опет расте плата – трећи пут у последњих шест месеци – што је раст од укупно 25%. Раст примања започет је још 2022. када је плата за 8.000 радника на оперативним пословима повећана 20%, наводе у саопштењу. Поштаркама и поштарима годишње се исплаћују три једнократне пригодне награде, за Божић, Ускрс, као и регрес. Радници на оперативним радним местима уз редовну плату сваки месец добивају и варијабилну награду за учинковитост. Поред свега тога, хрватски поштари имају осигуране систематске и специјалистичке здравствене прегледе, картицу за приступ спортским дворанама, теретанама и базенима, али и повећање партиципације за превоз и исхрану, као и посебну награду за успешност која зависи од испуњења годишњих циљева и може да достигне износ месечне нето плате уплатом у трећи пензиони стуб. Све то само су неки од бенефита рада у Хрватској пошти.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести