ЗА СВЕ КАТЕГОРИЈЕ ФРИЛЕНСЕРА Aутоматска овера здравствених књижица

За све категорије фриленсера Републички фонд за здравствено осигурање (РФЗО) омогућио је аутоматску оверу здравствених књижица, објављено је на порталу www.frilenseri.purs.gov.rs.
a
Фото: Pixabay

Како је наведено, овера се врши свакодневно помоћу увезаних информационих система РФЗО и Пореске управе.

Истиче се и да је ова промена резултат посвећеног заједничког рада државних органа, предвођених Министарством финансија, на унапређењу услова рада за фриленсере. Додаје се да за осигурана лица која редовно уплаћују доприносе, а немају и даље оверену књижицу.

Остаје могућност доставе уверења Пореске управе надлежној филијали, односно испостави РФЗО према пребивалишту, на основу којег ће књижица бити оверена.

Oвера се врши свакодневно помоћу увезаних информационих система РФЗО и Пореске управе

На линку www.rfzo.rs/index.php/osiguranalica/provera-overe-zdrisp може се извршити провера да ли је и до којег датума здравствена књижица оверена.

Портал www.фриленсери.пурс.гов.рс израдио је и редовно ажурира НАЛЕД у оквиру StarTech пројекта за промоцију иновација и технолошког развоја у Србији, у сарадњи са Владом Србије, Министарством финансија и Пореском управом Србије. Намењен је за пријаву прихода физичких лица која остварују приходе од ауторских и сродних права и приходе по основу уговорене накнаде за извршени рад, на које се порез плаћа самоопорезивањем.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести