УСКОРО ПОЧИЊЕ ПРИЈАВА за 18.000 динара ПО ХЕКТАРУ Ево шта пре подношења ЗАХТЕВА ЗА СУБВЕНЦИЈЕ паори треба да ураде! Од ове године једна НОВИНА

Јавни позив за давања по хектару од 18.000 динара расписан је 1. фебруара, а пољопривредни произвођачи ће своје захтеве моћи да подносе до 1. марта, објављено је на сајту министарства.
novac, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Право на подстицаје остварује правно лице, предузетник и физичко лице – носилац комерцијалног породичног пољопривредног газдинства, које је уписано у електронски Регистар пољопривредних газдинстава (еРПГ) и налази се у активном статусу.

Пре подношења захтева за остваривање права на ову врсту подстицаја, неопходно је да пољопривредник изврши обнову регистрације за текућу годину у еРПГ.

Подсећамо, од ове године право на подстицаје имају искључиво пољопривредни произвођачи који пријављено земљиште и обрађују – у своје име и за свој рачун.

Субвенције односно ову помоћ државе неће моћи да користе власници земље који ту земљу заиста не обрађују, већ је дају у закуп другом лицу.

Подстицаји се остварују по површини биљне производње за засејане, односно засађене и пријављене површине под одговарајућом биљном културом, до највише 100 хектара.

Право на подстицаје се не може остварити за површине пољопривредног земљишта у државној својини које је подносилац захтева узео у закуп, односно на коришћење, осим за пољопривредно земљиште у државној својини које је узео у закуп на јавном надметању у складу са законом којим се уређује пољопривредно земљиште.

Дневник/Блиц

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести