Бољшој фестивал почиње вечерас у Дрвенграду

Пети фестивал руске класичне музике "Бољшој" почеће данас у Дрвенграду, а до 15. јула за Златну, Сребрну и Бронзану матријошку надметаће се 60 младих талената из Србије, Републике Српске и Русије, а о најбољима ће одлучивати жири који чине директорка Школе за мужичке таленте у Ћуприји Данијела Јововић, прослављени руски пијаниста Јуриј Розум и проф. Зоран Комадина.
Kusturica 2 lucic.jpg
Фото: Дневник (Б.Лучић)

Гости фестивала биће виолиниста Роман Симовић, мецоспоран Милијана Николић, виолончелиста Јустус Грим и виолинисткиња Татјана Самуил, који ће одржати и мајсторске курсеве.

Оснивач "Бољшој" фестивала Емир Кустурица изјавио је да је у контакту са тренутно највећим диригентом Валеријем Гергијевим, који би требало у Србију да долети из Минхена где има концерт дан пре 14. јула када наступа у Паризу, те ће тако имати само неколико сати да проведе у Дрвенграду.

Друге вечери премијерни наступ у Србији имаће квинтет Романа Симовића оформљен за "Бољшој" фестивал, а чине га врхунски музичари: виолинисти Роберт Ракатош и Милена Симовић, виолончелисти Тим Хју и Ксенија Јанковић и пијаниста Владимир Милошевић. Кустурица је најавио да ће угостити и Бору Ђорђевића ("Рибља чорба"). 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести