ФЦС одобрио осам милиона за филм "Месо" Саше Хајдуковића

БЕОГРАД: УО Филмског центра Србије одлучио је да са осам милиона динара подржи пројекат "Месо" редителај Саше Хајдуковића, а у продукцији бањалучек "Босоноге".
Filmski centar / logo
Фото: www.fcs.rs

ФЦС је такву одлуку донео на Конкурсу за финансирање и суфинансирање пројеката у кинематографији за 2017, а у категорији: Суфинансирање производње мањинских копродукција, уз образлозење да је сценариста филма Никола Пејаковић успео да пронађе истински драмско у бањалучкој свакодневници и преточи у универзалан сценарио. 

"Веома аутентична прича. Ова тема кореспондира са широким светским аудиторијумом, јер бавећи се моралним и духовним посрнућем својих ликова у Бањалуци, он саопштава посрнуће човеково, моралну трулеж човечанства 21. века. Од редитеља и његовог избора како ће да сними овај филм зависи да ли ће успети да кореспондира са најширим аудиторијумом", наведено је у саопштењу ФЦС. 

Редитељ Саша Хајдуковић види ову одлуку као награду за све што је цела екипа уложила у стварање пројекта "Месо". 

"Цео пројекат чине серија од девет епизода и дугометражни филм. Чињеница да смо препознати од стране Филмског центра Србије и стручњака који у њиховом Управном одбору седе, говори у прилог томе да имамо одличан производ и сигурно ћемо тај потенцијал и искористити у периоду који је пред нама", рекао је Хајдуковић. 

Филм, који је тренутно у постпродукцији окупио је сјајну глумачку екипу која је врло успешно пренела емоцију, али и показала квалитет домаћих глумаца. 

Осим Пејаковића, који осим што је писац сценарија и глуми у филму, улоге тумаче, Игор Ðорђевић, Бранко Јанковић, Вук Костић, Марија Пикић, Факета Салихбеговић Авдагић, Николина Јелисавац, Љубиша Савановић и други.

Премијера се очекује крајем године. 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести