"Ана Карењина" оживела биоскопе широм Србије (видео)

БЕОГРАД: Током првог викенда приказивања, филм „Ана Карењина, Сећања Вронског“ погледало је више од 5.000 гледалаца, саопштили су дистрибутери.
Ana Karenjina/Promo
Фото: Promo

Да је филм изазвао велико интересовање потврдила је распродата премијера, а током викенда, поред Београда, биоскопске сале биле су пуне у целој Србији. 

Најбољу гледаност постигли су Пожаревац са рекордних 458 гледалаца и Обреновац са 205 гледалаца, у оба града преко Мобил 3Д Цинема мреже покретних биоскопа, филм се приказивао само један дан. 

Тиме је нова екранизација чувеног романа успела да докаже још једном да за праве приче биоскопске публике има и да су се људи вратили биоскопима. 

Поређења ради, неки биоскопи у Беогарду су тај резултат правили за три дана викенда.

Легендарно дело Лава Толстоја и поред бројних екранизација, и даље је инспирација многим уметницима, а сјајни резултати гледаности новог виђења приче из перспективе редитеља Карена Шахназарова, потврђују да домаћа публика цени руску кинематографију, и пре свега епска дела испричана на величанствен и раскошан начин.

Ана Карењина је успела да оживи биоскопски живот малих градова у Србији и наставља свој поход кроз нашу земљу на преко 40 екрана на којима се увелико уводе нове пројекције. 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести