Анђела Јовановић: "Пад" је једна од најбољих серија снимљених у Србији

БЕОГРАД: Гошћа нове епизоде видео серијала Танјуг Рефлектор била је глумица Анђела Јовановић која је говорила о својој улози у серији "Пад", рађеној по мотивима биографске књиге глумца Жарка Лаушевића "Година прође, дан никад".
Танјуг/Јадранка Илић/Анђела Јовановић
Фото: Танјуг/Јадранка Илић/Анђела Јовановић

Јовановић је рекла да је одлука да прихвати улогу у "Паду" била лака првенствено због позива редитеља Бојана Вулетића, који је "сам по себи привилегија", а поред тога није имала до сада прочитати сличан сценарио.

."Фрагметарна драматургија се стално враћа у различите временске периоде, а прича је јако добро испричана, има свој развој. На прво читање сам схватила  да је ово нешто потпуно другачије и да се до сада нисам сусрела са таквим пројектом", навела је глумица.

Јовановић се пре одлуке била распитала и ко игра у серији и ко чини ауторски тим, а било је пресудно што су укључени директор фотографије Дуле Јоксимовић, сценограф Аљоша Спајић и костимографкиња Драгица Лаушевић и продукција Фајерфлај.

Као и од глумаца Милан Марић, Милица Јаневски, Борис Исаковић, Александар Ђурица, Дубравка Дракић, Љуба Бандовић и други.

"Играм другу жену Ивана Маслаћа, која је шминкерка. Бојанова индикација је била значајна - да је она сунце његовог живота, светла тачка у мраку, у ком главни јунак обитава. Неко ко доноси светло у тај мрак", рекла је Јовановић.

Према њеним речима, "Ана је изузетно лојална, страшно постојана, ту је уз свог вољеног човека, неко ко воли до краја и има неке дивне особине".

"Пад" ће привући публику јер је комплетна серија у свим сегментима, све је на изузетно високом нивоу, одише Вулетићевим сензибилитетом и продукцијски изгледа светски, оценила је Јовановић.

"Навише ће привућу публику виртуозна игра Марића на првом месту. Како је одиграо Маслаћа је нешто најбоље што сам гледала од њега, убедљиво! Можда једна од најбоље одиганих улога у домаћој кинематографији", истакла је Јовановић.

Марићева улога у "Паду" је јуначки одиграна са "толико истинито добро, пуно светла, мрака, лудила", додала је глумица.

 "Бојан је направио нешто најбоље до сада од наших серија. Ништа слично нисма гледала", навела је Јовановић.

Упитана како гледа на хиперпродукцију играног садржаја у Србији последњих година, Јовановић је оценила да "важи што више то боље, да квантитет доводи до квалитета".

"Када се направе две, три серије не можемо очекивати да све буду генијалне. Али када се направи 50 можемо очекивати да десет буду на врхунском нивоу. Мој посао је доживео ренесансу. У Србији снимају као што се снимало у Југославији", рекла је Јовановић.

Према њеним речима, посебно је добро што су тиме добили прилику неки позоришни глумци који до сада нису снимали, а извештила се и техничка екипа која "нам је префектна".

Говорећи о будућим плановима, Јовановић је истакла да се изборила да игра разнолике улоге, пошто се сви глумци плаше да не упадну у неки шаблон и ту остану.

"Немам посебан жанр у коме се сналазим . Највише ме интересује да истражујем да сазнам шта имам у себи, које особе могу да изађу из мене. И да се тренд различитих улога настави", закључила је глумица.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести