Филмови награђени "Златним глобусима" у српским биоскопима

БЕОГРАД: Дистрибутерска кућа MCF MegaCom Film обезбедила је права на дистрибуцију за четири остварења која су освојила најзначајније награде на 75. додели Златног глобуса, одржаној ноћас у Хотелу "Беверли Хилтон" у Холивуду. 
c
Фото: Илустрација

То су добитник четири Златна глобуса, филм Три билборда испред Ебинга у Мисурију, у режији Мартина Макдонага, затим филм Облик воде, редитеља Гиљерма дел Тора, који је освојио награде за најбољу режију и оригиналну музику, мјузикл Величанствени шоумен, који је однео победу у категорији за најбољу песму у мјузиклу или комедији, и филм Ниоткуда, добитник Златног глобуса за најбољи страни филм.

Ова остварења наћи ће се на предстојећим филмским фестивалима у Србији, као и на редовном биоскопском репертоару.
Црна комедија Три билборда испред Ебинга у Мисурију покупила је главне награде на синоћној додели Златног глобуса, и то за најбољи филм, најбољи сценарио, најбољу женску улогу у драми, и најбољу споредну мушку улогу. 

Победнички филм представља необичну причу о жени која креће у прави мали рат против полиције, користећи три билборда у Мисурију, након неуспешне потраге за убицом њене кћерке. 
Главне улоге припале су Питеру Динклиџу, Вудију Харелсону, Сему Роквелу и Франсес Макдорманд.

Златни глобус за најбољег редитеља отишао је у руке Гиљерма дел Тора за остварење Облик воде, мистичну драму о емотивном контакту између једне жене и воденог бића заробљеног у тајној владиној лабораторији у Америци, током 1960-их година.
Улоге у филму тумаче Сели Хокинс, Даг Џонс, Мајкл Шенон, Октавија Спенсер, Ричард Џенкинс и Мајкл Штулбарг. Облик воде однео је победу и у категорији за најбољу оригиналну музику, коју потписује добитник Оскара Александре Десплат. 

Тренутно актуелан мјузикл Величанствени шоумен, инспирисан легендом америчке поп културе П.Т. Барнумом, са Хју Џекманом у главној улози, однео је победу у категорији за најбољу оригиналну песму у филму, за нумеру This is me. 
Талентовани режисер Мајкл Грејси је писање текста и музике за ову невероватну нумеру поверио добитницима награде Оскар за филм Ла Ла Ланд - Бенџу Пасеку и Џастину Полу, што се показало као добар потез. 

Филм Ниоткуда, редитеља Фатиха Акина, који је однео победу у категорији за најбољи страни филм, доноси причу о Катји (Дајана Кругер), чији живот се заувек промени када се ДНК анализом установи да остаци пронађени на месту бомбашког напада припадају њеном мужу и сину. 
Недуго затим, полиција приводи двоје младих неонациста осумњичених за напад. Да би била сигурна да кривци неће избећи казну, Катја узима правду у своје руке. 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести