ГЛУМАЦ ВЛАДИМИР КОВАЧЕВИЋ:Напредовао сам играјући Арсу

Играјући Арсенија Филиповића у серији „Истине и лажи” млади глумац Владимир Ковачевић је успео да за кратко време стекне поверење гледалаца, али и постане миљеник публике широм земље.
Vladimir Kovacevic
Фото: Александар Крстовић

Понајвише га, чини се, воле млађе генерације, које се лако саосећају с њим, његовим ликом, и свим истинама и лажима с којима се Арса бори. У паузама између снимања Владимир још увек студира, будући да је на четвртој години Факултета драмских уметности у Београду. Заједно с још неколико колега из класе је добио прилику да свој таленат гради уз професионалце и старије колеге играјући у једном од најгледанијих пројеката ове године.

Иако се дуго година професионално бавио ватерполом, љубав ка глуми је ипак победила па је Ковачевић из првог пута уписао Академију и то, како је једном приликом изјавио, највише захваљујући имитацији којом се представио на пријемном испиту.

Како каже, одувек је волео да имитира људе и да посматра њихову мимику и покрете, а захваљујући неизмерном таленту који је приказао у једној емисији одушевио је публику на друштвеним мрежама, и чини се, стекао респект озбиљног глумца кога данас сви поштују.

„Леп је осећај што ме је публика видела у другачијем светлу и што су им се моје имитације допале. Дешава се да ми људи које срећем и који ме окружују траже да некога имитирам. Некада ми то смета, а некада не”, открива на почетку разговора за „Дневников” ТВ магазин Владимир Ковачевић.

Колико је тешко имитирати и шта вам је најчешће инспирација? 

– То није нешто што се може квалификовати као лако или тешко. Некоме то иде од руке, а некоме не иде. То је згодан глумачки алат и путем имитације се може доћи до веома вештих глумачких решења. Људи су неисцрпан извор инспирације.  

Можете ли нам открити да ли ће се и колико Арса и његов живот променити у епизодама друге сезоне серије „Истине и лажи”  које нас очекују од јесени?

– На основу малог броја сценарија које имам, не могу вам дати одговор на ово питање. Надам се да ће бити динамично, како за нас, тако и за публику. Припреме увелико теку.

Како сте се осећали када су вам јавили да ћете баш ви играти једну од главних улога у том пројекту?

– Био сам веома срећан. С обзиром на то да је у питању моја прва професионална улога, која је при том и једна од главних у великом пројекту веома гледане телевизије, одушевљење није изостало. 

Док сте читали сценарио серије да ли сте предосећали оволики успех и то да ћете многе породице приковати уз мале екране? 

– Надао сам се да ће серија постићи успех и да ћемо успети у замисли коју смо сви имали, а то је да једну питку, породичну причу испричамо на један савремен начин, који би гледаоцу омогућио да се лако идентификује са неким од ликова. С друге стране, оволики успех и оволику гледаност нисам очекивао.

Фото: Александар Крстовић

 

С обзиром на то да пре овог пројекта нисте радили пред камерама, јесте ли осећали страх и трему пре почетка снимања и ко вам је дао најбоље савете за рад на серији?

– Пре почетка снимања било је помешаних осећања. Пре страха и треме, мислим да су предњачили осећај велике одговорности и среће због добијене прилике и страховите жеље да оправдам поверење које ми је дато. Најбоље савете за рад на серији ми је дао мој професор Срђан Ј. Карановић, а потом су ме, када сам ушао у процес снимања, безусловно подржале старије колеге из екипе. 

Колико су ваше колеге из класе задовољне вашом улогом? Има ли сујете међу младим глумцима? 

– Задовољни су. Добио сам охрабрујуће и позитивне критике од својих класића и професора што ми је био додатан подстицај. Сујетом се не бавим, трудим се да свој посао радим најбоље што могу.

У првој сезони сте одиграли 171 епизоду, а како су оне све више одмицале чини се да сте се тако и ви све боље сналазили и осећали у кожи Арсенија Филиповића. Колико сте у глумачком смислу напредовали редећи на овом великом пројекту поред врсних глумаца? 

– Оно што могу да вам кажем јесте да сам се сјајно осећао у сваком моменту улоге, а што се процене о напретку тиче, судећи по мишљењу колега, напредовао сам и то ме радује.

У ком лику из серије „Истине и лажи” бисте приватно могли да се пронађете, будући да сте изјавили да би сваки гледалац могао с неким да се идентификује?

– Не бих се измештао из лика који играм, те би то опет био Арсеније. 

Прибојавате ли се да ће вам редитељи и у будућности додељивати улоге добрих момака као што је то Арса, с обзиром на то да многе ваше младе колеге кроз каријеру прати судбина истих или сличних улога? 

– Млад сам добио велику улогу и логично је да ме тренутно гледаоци идентификују с њом. С друге стране, очекујем да ћу у будућности имати прилику да се опробам у различитим жанровима. Не бојим се.

А у ком жанру и каквој улози бисте волели да се опробате у будућности?

– Волео бих много тога, видећемо шта ће будућност донети. 

Владимир Бијелић

Фото: Александар Крстовић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести