Горану Марковићу уручена награда фестивала у Мотовуну

Мотовун филм фестивал саопштио је данас да је редитељу Горану Марковићу уручена награда "Маверик Мотовуна", а асистенту камере и директору фотографије Рајку Митићу почасна награда "50 година".
goran markovic
Фото: Youtube Printscreen

У саопштењу се, између осталог, наводи да се примајући награду, коју фестивал додељује људима са етичким ставом према свету, Марковић присетио да је још као студент долазио у Мотовун, који му је тада деловао као мали заборављени градић.

"Данас је Мотовун величанствен град с изнимним фестивалом. Огромна ми је сатисфакција кад видим данас како млади људи овде уживају у филму", рекао је Марковић награђен аплаузима посетилаца на испуњеном тргу у Мотовуну, трећег дана фестивала.

У наставку свечаности дирљивом посветом фестивал се опростио и од честог мотовунског госта, преминулог глумца Бранка Цвејића (1946-2022), легендарног Банета Бумбара из серије "Грлом у јагоде" која је снимана и у Истри, саопштио је фестивал.

Приказан је одломак из серије у ком се Цвејић појављује управо на мотовунском тргу, а одсвирана је уживо и насловна тема серије.

Друге вечери фестивала примајући награду "50 година" Митић се, који је у каријери дугој 55 година радио на више од 300 филмова, захвалио фестивалу "јер награђује и људе иза камере, што је јако ретко".

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести