ИВАНА ДУДИЋ Јуначки се борим за улоге!

Талентовану Младу глумицу Ивану Дудић гледаћемо у две различите улоге и домаће серије у новој сезони на Првој ТВ од понедељка, 17. септембра. Ивана игра нови лик - Уну Радовић, у веома популарном серијалу „Истине и лажи”, који ћемо гледати радним данима од 21.00 сат, али тумачи и Наташу Бајић која је започла стажирање у „Ургентном центру”, који гледамо понедељком и уторком од 22.00 часа такође на Првој.
и
Фото: Александар Крстовић

Како бисте описали Уну Радовић?

Полако улазим у улогу, јер снимање се тек захуктава. Уна је нови лик који се појављује у серији, долази у компанију као нови члан РБ Групе. Сналажљива је, брза, кокетна и заводљива. Не могу баш превише да вам откривам, али већ за недељу дана ћете имати прилику да видите ко је заправо Уна Радовић.

Како сте се уклопили у већ добро уиграну екипу „Истина и лажи”?

-  Мислим да сам се супер уклопила у стару екипу дружимо се свакодневно па самим тим и одлично сарађујемо. Већину колега који већ играју у серији знам од раније и имам сјајан однос са свима, па ми није било тешко да се уклопим у њихов ритам и енергију. Они већ увелико живе животе јунака и публика их зна и воли, а ја се надам да ће мој лик само још да надогради и улепша садржај ове занимљиве приче. Као и свим новим глумцима у овој другој сезони, јесте оптерећење, јер треба да пребацимо ниво који је серија већ достигла, па сносимо једну врсту одговорности да будемо једнако добри као што су сви наши претходници. У сваком случају, ово је дивно искуство и радујем се будућем раду.

Фото: Александар Крстовић

Ову ТВ сезону отварате и серијом „Ургентни центар” у којој играте Наташу Бајић. Каква је Наташа?

- Она је некада је била физиотерапеут, али је започела стажирање у Ургентном као и преквалификацију да би постала лекар. Она је веома савесна и одговорна особа иако се то не би рекло пошто ради један врло осетљив посао за некога ко је ХИВ позитиван.

Појављујете се и у веома популарној серији „Убице мог оца” у улози полицајке Миланке где сте имали заиста узнеимирујуће сцене, попут сексуалног злостављања. Како се после такве сцене глумац регенерише и како заборави та искуства?

- Свака психолошка и емотивна сцена тражи време, припрему, концентрацију, подршку и сарадњу свих колега испред и и за камере. Ја сам ту подршку имала, што је најважније. Када редитељ каже „стоп, купљено”, тада ми се и тело и ум опусте од напетости, неколико сати је потребно да се у потпуности ресетујем након тако важне и захтевне сцене. А добро обављен задатак ми је најбољи еликсир.

Занимљиво је да се одмалена бавите сценском магијом и да сте с девет година постали вицешампионка Балкана. Да ли и даље изводите мађионичарске трикове?

- Ретко, зато што немам времена од обавеза везаних за глуму али бих волела када бих могла да спојим глуму и магију у неком пројекту, то би било занимљиво, а и вратило би ме у „мађионичарску” форму.

Изјавили сте да сте у глуму отишли да бисте целог живота могли да се играте и да стално испитујете своје границе...Да ли су се ваше идеје о глуми потврдиле у пракси?

- Јесу, али сам тек на почетку истраживања. Занимљиво ми је јер су све улоге, које сам до сада играла, потпуно различите и стварно истражујем своје могућности и своје различитости. Надам се да ће се то публици допасти.

У којим представама ћемо вас гледати у наредној сезони?

- У БДП-у играм две представе, „Када су цветале тикве” и „Утопљена душа”, а у УК Вук Караџић играм класну представу „Не оклевај-импровизуј”.

Фото: Александар Крстовић

Шта прижељкујете у наредном периоду?

- Као и сваки млади глумац који се за сваку нову улогу јуначки бори, тако и ја прижељкујем да што више радим, да буде нових, што различитијих улога. Само тако могу да покажем све оно што су ме научили и оно што сам ја кроз тај процес учења надоградила.

Снежана Милановић

фото: Александар Крстовић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести