Jack Dimich: Играм главну улогу у америчкој серији "Луст"

 ЊУЈОРК: Истакнути глумац Жељко Димић или Jack Dimich, који живи и ради у Њујорку, играће главну улогу у предстојећој телевизијској серији "Lust" америчке продукције, открио је овај драмски уметник специјално за Танјуг. 
Танјуг/Раде Прелић
Фото: Танјуг/Раде Прелић

Најновија серија, чије ће снимање кренути током овог лета, имаће за почетак 37 епизода, а Димић ће играти фиктивног јунака Мајкла Малонеа, професора компаративне књижевности из Њујорка. 

Снимање ће бити реализовано широм Европе и Балкана, како је наведено из продукције.

"Наравно, то је готова ствар, односно већ сам потписао уговор за ТВ серију “Lust”. Крећемо са припремама за неколико дана, а са снимањем за две недеље. Планирано је да снимамо цело лето”, истакао је Димић за Танјуг. 

Глумац рођен у Козарској Дубици (Босна и Херцеговина), дипломирао је на чувеном Ли Стразберг институту за филм и театар у Њујорку, где су своје таленте усавршавали Роберт Де Ниро, Дастин Хофман, Ал Паћино, Марлон Брандо. 

"Биће напорно, јер сам добио баш водећу, главну улогу у 37 епизода, али су серија, као и моја улога, одлично написани”, нагласио је Димић за Танјуг и открио да ускоро долази у Београд из Њујорка у коме живи више од две деценије. 

"Жељко Димић је Танјугу рекао да су му пријала снимања домаћих ТВ серија у последње време, тако да је веома задовољан својим улогама које је остварио у њима – шпијунски историјски трилер "Вера" Недељка Ковачића (прво је био дугометражни филм), паранормална драма “Бележница професора Мишковића” (друга сезона) Мирослава Лекића, “Калкански кругови” (друга сезона) Гордана Матића и Милана Караџића. 

Такође, у ери хипер продукције српског играног програма, Димић је био истакнут као гостујући глумац у серијама – “Династија”, “Клан”, “Ургентни центар”, “12 речи”, “Државни службеник”, “Војна академија” (пета и финална сезона), америчко-српској СФ серији “Предстража” (The Outpost), филму - акционом трилеру “Кључ”. 

Ранијих година је мање снимао код нас, осим улога у филмовима “Турнеја” Горана Марковића и “Травелатор” Душана Милића.

Након наведених пројеката, Димић вредно ради на великом ратном филму “Златни рез 42” Лордана Зафрановића, где су му партнери Предраг Мики Манојловић, Ирфан Менсур, и други.

Од домаћих филмова, годинама се одлаже наставак апокалиптичне приче “Воља синовљева” (Жарко Лаушевић, Сергеј Трифуновић, Светозар Цветковић, Марта Бјелица, Игор и Петар Бенчина), коју ће Димић наставити до краја године, као и “Кофер”, где игра са Франом Ласићем. 

Подсетимо, у веома продуктивној филмографији и пројеката за мали екран, Жељко Димић се истакао у улози Николе Тесле за документарни филм и ТВ серију “Теслин народ” (2018) Жељка Мирковића, који му је отворио многа врата за даље успехе. 

Тако је кроз каријеру која траје дуже од 20 година, остварио улоге у многим популарним америчким серијама: “Ред и закон” (Law & Order), “Место злочина” (ЦСИ), "Burn Notice", "Castle", “Црна листа” ("The Blacklist"), “Ćuck”, "Elementary", "Sleeper Cell", "Undercovers", “Плава крв” (Blue Bloods), "Limitless”, "Startup", "Hawaii Five-O”.  

EUR/RSD 117.1309
Најновије вести