"Љубав и мода" у новом сјају

БЕОГРАД: Дигитално рестаурирана верзија филма "Љубав и мода" Љубомира Радичевића премијерно је приказана вечерас у биоскопу "Балкан" у оквиру пројекта "Вип Кинотека".
lj
Фото: Youtube Printscreen

Присутне званице поздравили су директор Југословенске кинотеке Југослав Пантелић, генерални директор компаније Вип мобиле Дејан Турк, манекенка и новинарка Ирена Мишовић и новинарка Сандра Перовић.

Југословенски класик из 1960. године оставио је пођеднако велики траг како у кинематографији, тако и у музици и моди.
Филм је настао у продукцији Авала филма, а окосница приче су студенти који желе да зараде новац за одржавање аеро-смотре организујући програм модне ревије за предузеће „Југошик”.

Филм "Љубав и мода" представља документ једног времена, у којем је забележен живот престонице с почетка 60-их година, а поред великана седме уметности, окупио је и нека од највећих имена из света музике са ових простора попут Габи Новак, Иве Робића, Арсена Дедића.

Главна улога у филму припала је Беби Лончар, а незаборавне роле одиграли су и Душан Булајић, Мија Алексић, Миодраг Петровић Чкаља, Јелена Жигон и Ђуза Стоиљковић.

Након пројекције филма, гости су имали прилику да уживају у музици шездесетих година у извођењу штава "ВИС Лимунада“.

"Вип Кинотека" је овом пројекцијом закорачила у други циклус пројекта, који поред филма „Љубав и мода“ подразумева још девет домаћих филмских класика који ће бити представљени у дигиталном издању са циљем да се сачувају и заштите остварења која су обележила српску кинематографију.

EUR/RSD 117.1216
Најновије вести