Луткић: Серија "Зборница" је отишла ван граница ситкома

БЕОГРАД: Гост нове епизоде видео серијала Танјуг Рефлектор био је глумац Дејан Луткић који је говорио о новој серији "Зборница".
Танјуг/Драган Кујунџић/Дејан Луткић
Фото: Танјуг/Драган Кујунџић/Дејан Луткић

Луткић је рекао да је серија "Зборница" настала по идеју глумца Ненада Илића са којим је о томе причао три године "како би било добро урадити серију о наставницима".

"Јако дуго није обрађивана та тема. Ко су ти људи, како живе и шта раде кад су ван очију родитеља и ученика. Какви су њихови међусобни односи, какво мишљење имају о школи", рекао је Луткић.

Према његовим речима, то је важна и актуелна тема, а у серији су сви ликови и догађаји измишљени јер аутори нису желели да било кога увреде и повреде јер су у неким стварима претеривали пошто је то комедија ситуације.

Серију је режирао Ђорђе Станимировић који је "талентован и јако брзо мисли, што је за ситком ужасно важно", нагласио је Луткић.

"Било нам је важно да овај ситком има дозу нечега у фотографији, изразу што ће мало отићи ван граница ситкома. То смо се трудили да урадимо и мислим да смо успели. Ђорђе је ужасно важна карика у целој причи", рекао је глумац

Луткић тумачи лик какав до сада није играо - наставника математике који има однос према предмету, деци и колегама: "Бог зна за пет, ја за четири, ви можете само за три".

"Ужасно је ригидан али с друге стране је страшн посвећен том предмету. Има своју дозу скормности, не жели да призна да је добитник једне од највећих награда. Претерано је посвећен свом послу и не зна како да олабави, како да се одмори", рекао је Луткић.

Истакавши да је важно да се направи компактна екипа која верује у целу причу, Луткић каже да је то "можда највећи квалитете ове серије", а са својим копродуцентом Вуком Мреновићем се трудио да окупе дивну екипу и људе којима је стало да раде овај посао.

"Некада давно сам маштао о различитим ликовима које бих волео да играм. У једном тренутку сам се умирио и пусто да се ствари једноставно дешавају. Човек планира Бог се смеје. Радим ствари које ми припадају, не прихватам све под сваку цену", додао је глумац.

Упитан како гледа на тренутну хиперпродукцију телевизиојског садржај у Србији, Луткић је рекао да је "добро до глумац има посао и ради".

"Има ствари које се људима допадају и које се не допађу. Свако може да изабере за себе шта хоће, јер има заиста доста серија. Верујем да квалитет увек може да нађе свој пут без обзира на околности", рекао је Луткић.

Нагласивши да је важно да се сви посвете максимално своме послу и да тада ретко може да изостане квалитете, Луткић је додао "заиста има изузетно добрих серија, глумачких и редитељских креација, сценарија, директора фотографије".

"Не волим да се било ко ко се бави овим послом пљује и ниподаштава. За мене је то јако ружно. Ако се неко труди хоћу да веруем да се труди максимално. Увек ћу бранити свој еснаф, а онда и људе који се баве било чиме желећи да направе некакав добар резултат", рекао је Луткић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести