ПОЗНАТИ ГЛУМАЦ ПРЕД СУДОМ Болдвин у новембру пред великом поротом због убиства на снимању филма

Тужиоци у Новом Мексику изнеће у новембру пред велику пороту случај против глумца Алека Болдвина за нехотично убиство продуценткиње Халине Хачинс 2021. године током снимања филма "Раст", пренео је данас НБЦ њуз, позивајући се на два извора упозната са тим.
w
Фото: Youtube Printscreen/ ABC News

Тужиоци Кари Мориси и Џејсон Луис рекли су да ће у наредна два месеца изнети доказе великој пороти, напомињући да су „додатне чињенице“ изашле на видело током снимања филма „Раст“.

„Додатне чињенице су изашле на видело за које верујемо да показују да је Болдвин крив за смрт Халине Хачинс и рањавање Џоела Соузе. Верујемо да је прикладно да се дозволи великој пороти Новог Мексика да одлучи да ли треба кривично судити Болдвину", навели су тужиоци у мејлу.

Болдвин, копродуцент филма, уперио је пиштољ у Хачинсову током пробе на снимању филма 21. октобра 2021. године, када је пиштољ опалио убивши њу и ранивши редитеља Џоела Соузу.

Он је првобитно у јануару био оптужен за убиство из нехата.

"Жалосно је што је ужасна трагедија претворена у ово неправедно кривично гоњење. На све оптужбе ћемо одговорити на суду", рекао је Болдвинов адвокат Лук Никас.

Болдвин је казао да није одговоран за смрт Хачинсове и да није повукао окидач.

Тужиоци су у априлу одбацили оптужбе против глумца након што су се појавили нови докази да је пиштољ који је користио можда модификован, што му је омогућило да пуца без повлачења окидача.

Они су тада навели да ће, ако ново вештачење покаже да пиштољ ради, поднети нову тужбу против Болдвина.

Накнадно вештачење револвера Колт калибра 45 од стране независног стручњака, показало је да пиштољ не може да опали ако се окидач не повуче, што је потврдило и претходно тестирање ФБИ-ја.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести