Преминуо Џејмс Мајкл Тајлер, Гантер из "Пријатеља"

ЛОС АНЂЕЛЕС: Амерички глумац Џејмс Мајкл Тајлер, најпознатији по улози Гантера у серији "Пријатељи", преминуо је у 60. години.
tajler
Фото: (Photo by Carlo Allegri/Invision/AP, File)

Тајлеру је 2018. дијагностикован узнапредовали рак простате који се касније проширио на кости.

Глумац је преминуо је у својој кући у Лос Анђелесу, саопштио је његов менаџер.

"Ако сте га једном упознали, имали сте пријатеља за цео живот", навео је менаџер Тајлера у саопштењу, а преноси Би-Би-Си.

Он је истакао да је глумац, у жељи да помогне што већем броју људи, "храбро делио своју причу" и залагао се за то да особе с проблемима с простатом добију могућност да ураде тест крви већ са 40 година.

Иако није тумачио једног од шест главних ликова у серији "Пријатељи", Тајлеров лик Гантер је био и остао један од најпопуларнијих ликова међу љубитељима ситкома.

Гантер је био конобар и менаџер кафића "Централ Перк", који је био заљубљен у Рејчел, лик који је тумачила глумица Џенифер Анистон.

Тајлер се у мају накратко појавио у специјалу "Пријатељи: Поново заједно" преко Зума, где је рекао да је 10 година које је провео снимајући серију било најупетчатљивијих десет година његовог живота.

"Нисам могао да замислим боље искуство. Сви ови људи су били фантастични и једноставно је било задовољство радити са њима. Осећај је био веома, веома посебан", рекао је Тајлер.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести