ВАТРА И ЛЕД Шта нам доноси нова сезона Игре престола? (SPOILER ALERT!)

Седмица за нама била је веома динамична на сету филмске екипе серије Игра престола (Game of Thrones), која се тренутно налази у Манигласу у Северној Ирској, где је продукцијска кућа ХБО за потребе снимања изградила чувени северни замак Зимоврел.
game of thrones white walker, HBO promo
Фото: ХБО промо

Упозоравамо вас са озбиљан SPOILER ALERT у наставку текста и саветујемо све који не желе никакве наговештаје о томе шта нас очекује у наредној сезони серије пре њеног емитовања да одмах прекину читање...




...

У најкраћем, Зимоврела више нема! Комплетан замак је запаљен и изгорео је у спектакуларној ломачи, несумњиво, управо за потребе снимања. Ко се сећа вести да су на сету Зимоврела овај пут заиста изграђени торњеви, који су раније убацивани компјутерском графиком у постпродукцији, сада је добио одговор зашто - било им је суђено да изгоре.

О овоме су извештавали случајни пролазници на друштвеним мрежама, који знају да је филмска екипа управо на том месту, а видели су и снимили огромну ватру на ноћном небу изнад Ирске.

Оно што и даље не знамо јесте узрок пожара, односно шта су нам сценаристи серијала овај пут припремили.

Последња емитована сцена коју смо видели показала нам је рушење великог Зида од леда и пролазак непрегледних хорди белих ходача кроз његове рушевине, на челу са зомби верзијом змаја Висериона, чија је плава ватра и изазвала колапс Зида.

Логичан закључак је да су се потом упутили право ка Зимоврелу, који је најближе велико упориште војски живих на путу армије мртвих. Али остаје питање да ли су их тамо сачекали само северњаци на челу са Џоном Снежним и потпомогнути преосталим змајевима краљице Денерис, или су и јужњачке армије краљице Серсеи ипак одлучиле да прихвате позив на примирје и помогну у војевању јединог правог рата?

И ко је онда спалио Зимоврел?

Ударац Серсеи мучки у леђа? Сами северњаци напуштајући га пред надмоћнијим непријатељем? Зомбификовани Висерион чија је ватра заправо плава али се то да дотерати у постпродукцији? Или можда Денерис и њени живи змајеви, након што су мртви потпуно преплавили зидине замка?

Имајући у виду потребу филмаџија у ХБО да у последњој сезони, на коју ћемо чекати чак до наредне године, направе још грандиозније битке од досадашњих, могућност случајног пожара због преврнуте свеће у коњушници ћемо за сада искључити...

Све у свему, на одговоре на ова питања и разоткривање заплета и расплета нове сезоне Игре престола ћемо ипак морати још мало да сачекамо...

А. Г.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести