Неле Карајлић креће на турнеју по САД и Канади

БЕОГРАД: Легендарни рок музичар др Неле Карајлић вишегодишње одсуство са музичке сцене званично прекида предстојећом турнејом по Канади и САД, као и спотом којим је спонтано забележена енергична изведба старог хита Забрањеног пушења "Хаџија ил'' бос", саопштили су из промотерске куће Лонг плеј.
nele_karajlic/Tanjug
Фото: Tanjug

Карајлића очекују повратничке свирке, са All Star Band-om, 24. марта у The Phoenix Theatre у Торонту, 25. марта у Venue Club у Ванкуверу, 30. марта у Joe's Live Rosemont у Чикагу и 31. марта у The Cutting Room у Њујорку.

Након што се последњих година углавном посветио писању, била му је изашла бестселер аутобиографска књига "Фајронт у Сарајеву", а поставио је и у позоришту ауторску мултимедијалном представом "ФБИ- Досије Тесла", Карајлић се сада поново "стварно ужелио свирке и сцене".

"Враћам се матичној активности, чистом рокенролу. Задњу свирку Пушења сам имао прије 20 година, а Но Смокинг прије шест, седам у Лондону. Сад ме зову у Торонто, Ванкувер, Чикаго и Њујорк. Није лоше за почетак, за нас младе таленте", каже Карајлић.

Неле је са пробраном екипом београдских музичара, на челу са цењеним гитаристом Иваном Кизом Зорановићем, приликом недавне пробе у "Мастер бластер" студију у Београду, поново снимио "Хаџија ил'' бос". 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести