Чутурило: Нови албум "Приче из депоа" припремам за јесен

БЕОГРАД: Познати рок музичар Никола Чутурило Чутура, објавио је нову песму и спот "Сањам те" са предстојећег албума “Приче из депоа” који ће издати на јасен, а за Танјуг истиче да је током првог дана карантина због пандемије одлучио да је то идеалан тренутак да се на миру посвети компоновању нових нумера.
cuturilo
Фото: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ bg

Најновији студијски материјал Чутурило ће издати на јесен за дискографску кућу "Лампсхаде Медиа", после паузе од скоро девет година и запаженог албума "Ту и сад" (2012).

Први сингл "Сањам те", који најављује албум "Приче из депоа", заправо је рок балада која води публику у снове и представља музичку мелодраму о љубавном пару у раскораку на свим нивоима.

На неки поетичан начин, у сурово доба пандемије, буди наду у боље сутра.

"Борба је наша судбина, а притом кад кажем борба, мислим на сваког човека индивидуално, који је данас спреман да живи часно, поштено и да брани свој светоназор", приближио је музичар симболику у наслову своје нове песме.

Видео клип подсећа на кратак играни филм у коме главне улоге брачног пара тумаче Чутурило и све траженија глумица Ваја Дујовић, која глуми у ТВ серијама "Државни службеник", "Једини излаз", "Војна академија".

Пандемија је током скоро целе 2020. године онемогућила је музичаре да наступају, али им је омогућила да се у осами посвете стварању песама.

"Вече пре него што је објављено да ћемо бити затворени дуже време, у паници сам се питао шта ћу радити и чиме ће бити испуњени моји дани. Тада сам схватио да је то заправо идеалан тренутак да се затворим у свој атеље и да завршим многе своје раније незавршене песме", објаснио је рокер почетак процеса рада на албуму, који ће се касније појавити и као винил.

Од првог дана Чутурило је знао да ће се албум звати "Приче из депоа", јер његов уметнички атеље носи назив Арт Депо студио, где су настале све песме.

Како открива, снимање целог албума је завршено за свега неколико недеља.

"Моја идеја је била да у естетском смислу албум буде - добро озвучен бенд, без додатних непотребних ''хемикалија''", приближио је рок уметник своју замисао пројекта.

Навео је да се поново "ујединио" са својим старим пријатељем и колегом - продуцентом Владимиром Неговановићем, са ким је реализовао свој први албум "Девет лаких комада", касније и "Раскршћа", као и "И.Д." док је живео у Лондону.

Чутурило као комплетан аутор свих песама на албуму успева да се бави и педагошким радом као оснивач Арт Депо студија, где се одржавају креативне радионице из свих области уметности.

"Деца која долазе код нас су пре свега заинтересована и посвећена, и нико ту не похађа часове зато што су родитељи извршили на њих притисак, што је веома важно", истиче некада члан легендарних рок састава "Рибља чорба" и "Електрични оргазам".

"Мади таленти пуни ентузијазма имају прилику да добију нешто што је мени у њиховим годинама било незамисливо: присуствоа мастер клас радионицама великих музичара", казао је Чутурило.

Тако је успео да доведе антологијске гитаристе и музичаре као што су Радомир Михаиловић Точак, Душан Дуда Безуха, Никола Врањковић, Видоја Божиновић Џинџер (Рибља чорба), Небојша Антонијевић Антон (Партибрејкерси), Саша Ранђеловић Ранђа (Неверне бебе).

"Наставићемо овог октобра са следећим серијалом и неким новим, изванредним гитаристима. У међувремену имамо и Студио глуме, као и часове певања. Увек је код нас живо, препуно ентузијазма и дивне енергије", поносно је рекао познари гитариста и аутор.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести