Цветковић: Рокенрол у време короне много чудна дисциплина

БЕОГРАД: Маја Цветковић, гитаристкиња бенда И-Плеј, каже за Танјуг да је рокенрол у време короне вируса много чудна дисциплина, јер је бенд онемогућен да било шта ради заједно у истом простору, а истовремено има и превише времена за стварање нечег новог, и то на неке нове начине.
m
Фото: Youtube Printscreen

Препознатљиво лице домаће рокенрол сцене, Цветковић година уназад води један од најважнијих бендова на простору некадашње Југославије.

Каже да упркос околностима које нико не памти И-Плеј ради пуном паром.

И-Плеј је једног јануарског дана снимио нови спот и његова монтажа је по плану кренула у првој недељи марта. Тако да сам ја прве три недеље изолације провела нагдлегајући спот који је радио Вук Потић и активно са њим учествовала у свему томе. Сва моја пажња била је уперена ка изради спота, а остатак времена сам користила за одлазак у продавицу и достављање намирница теткама, каже Цветковић.

Према њеним речима, у децембру се појавила идеја да бенд треба да уради нови сопт за песму "Слобода".

Позвали смо глумицу Слободу Мићаловић да нам буде гост. Иницијална каписла је била њено име које је исто као и име наше песме, али у прилог нам је ишло и то што је она сјајна глумица. Спот смо снимали у јануару и нисмо ни слутили шта нас чека већ у марту. Данас, овај спот оставља много јачи утисак него тог јануарског дана. Многи нам пишу да смо предосетили ситуацију испот супер пролази код публике, вероватно и зато што се већина нас поистовећује са ситуацијом из спота, казала је Цветковић.

Цењена гитаристкиња напомиње да су чланови бенда врло активни у доба пандемије.

Гитариста бенда Немања Велимировић је учестовао у монтажи "Мејкинг оф" видеа који је пратио наш спот, а тренутно има и пуно посла око школе у којој предаје информатику. Бубњар Горан Љубоја Трут, професор бубњева, такође ових дана припрема свој наставни програм, казала је Цветковић.

Она дели забринутост са својим колегама из целог света због ситуације у којој се нашао цео свет.

Угледни музички специјализовани сајт НМЕ јуче објавио текст са прогнозом да ће светска концертна сезона почети тек на јесен 2021. године. То делује застрашујуће. Баш смо забринути шта доноси будућност за уметнике. За сада пратимо ситуацију на дневном нивоу и надамо се да ће што мање људи изгубити животе, казала је Цветковић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести