Џез фестивал у Новом Саду од 16. до 19. новембра

НОВИ САД: Нови Сад ће од 16. до 19.новембра бити домаћин 24. Џез фестивала, а концерти ће се одржавати у Малој сали Српског народног позоришта, најављено је на данашњој конференцији за медије.
svirka muzika gitara pojacalo pix
Фото: pixabay.com

Селектор фестивала је Витомир Симурдић, велики познавалац џез музике.

"Основна идеја била је да покушам да правим фестивал по програмима,дакле више ме је интересовао садржај од самог извођача. Фестивал ће отворити Биг бенд Радио телевизије Србије. Свираће Трибуте то Тед Џонс.Концерт је посвећен човеку који је остао упамћен као врхунски солиста. Каријеру је завршио у Европи 1979. када је преузео Биг бенд Данског радија и направио респектабилан оркестар. Прерано је отишао, али оставио је капитално наслеђе.Његове екстремно захтевне аранзмане извешће Биг бенд РТС-а што значи да ћемо имати прворазредно отварање" рекао је Симурдић и додао да ће на фестивалу наступити и једанаесточлана постава из Француске, Србије и Обале Слоноваче под вођством Срђана Ивановића и Владимира Николова која је побрала огромне похвале.

Милица Рашковић руководитељка програмског лука Друга Европа, Европске престонице културе, каже да је импресионирана што се Џез фестивал дешава у оквиру Европске престонице културе.

"Ово је једна од најзначајнијих манифестација Новог Сада са дугом традицијом.Спајамо фестивал са другим градовима који су европске престонице културе: Еш у Луксембургу и Каунас у Литванији. Идеја је да реномирани пијаниста Бојан Зулфикарпашић из Новог Сада на фестивалу окупи дзез музичаре из ова три града и који ће наступити као нови оркестар" каже Рашковићева.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести