Филхармонија наступа са светском звездом Луси Хорш 2. јуна на Коларцу

БЕОГРАД: Београдска филхармонија наступа са Данијелом Рајскином и представља Луси Хорш, супер-стар уметницу на блок флаути, 2. јуна на Коларцу.
klasicna muzika note klavir pixa
Фото: pixabay.com

На програму је репертоар од барока до романтизма уз дела Габријелија, Вивалдија, Арбана, Малера и Чајковског. Филхармонијска сезона "На добром путу" стиже до неодољиве Венеције уз јединствено музичко путовање кроз различите епохе које су обележеле овај град. Венеција је некада сматрана европским Лас Вегасом, а у атмосфери креативности и слободе, развијали су се жанрови стварајући особен стил Венецијанске школе. Тако филхармонијски концерт почиње уз Габријелијев Цанзон септими тони бр. 2 и Вивалдијева дела за малу флауту и оркестар, а Луси Хорш ће извести још и Арбанову Фантазију и варијације на Карневал у Венецији. Млада холандска звезда, Луси Хорш, помало заборављени инструмент поново ставља у центар пажње светске музичке јавности.

Истакнути таленат на данашњој међународној музичкој сцени, веома је тражена соло уметница на блок флаути, а такође је ексклузивна уметница Дека Класикса. У јуну 2020. године, Луси је освојила веома престижну Холандску музичку награду, која се сматра највишом почасти која се додељује музичарима у области класичне музике. Током романтизма Венеција је постала уточиште многих аристократа и интелектуалаца Европе, који су ту проналазили инспирацију за наредне подухвате, нарочито у доба карневала. Лукино Висконти је у 20. веку са својим филмом "Смрт у Венецији" спојио је овај град са музиком Густава Малера, Адађетом из Симфоније бр. 5 који је постао култна нумера филмске музике. У петак је ова композиција на програму Београдске филхармоније под палицом сталног гостујућег диригента Данијела Рајскина, а концерт заокружује ремек дело симфонијске музике "Франческа да Римини", Чајковског.

EUR/RSD 117.1119
Најновије вести