Јединствени ЛП дуо у суботу у новосадској Синагоги

НОВИ САД: Концерт за два клавира и синтисајзере јединственог ЛП дуа биће одржан у Синагоги у суботу, 13. новембра, с почетком у 20 сати.
l
Фото: Promo/MONS

У Новом Саду, ЛП дуо је свирао последњи пут пре две године. На најављеном концерту, осим неких од најновијих ауторских композиција за два клавира и синтисајзере, наша публика ће имати специјалну прилику да премијерно чује и нека од дела с најновијег албума ,,ЛП дуо плаyс Божичевић” – с комплетним делима за два клавира композитора Ивана Божичевића, а који излази свега неколико дана након новосадског концерта, 19. новембра. Ово је иначе први, у новој серији албума ,,ЛП дуо плаyс…”, где Соња и Андрија изводе и снимају и дела значајних домаћих и страних композитора.

Соња Лончар и Андрија Павловић (ЛП дуо) су вишеструко награђивани пијанисти, композитори и иноватори на пољу савремене и електронске музике. Наступају широм света. Проглашени су за један од најбољих светских клавирских дуа на највећем светском такмичењу у Мајамију (Miami Dranoff Two Piano Competition, 2008). Једни су од покретача међународног, уметничко-научног пројекта ,,Квантна музика”. Изумитељи су новог музичког инструмента Duality, који спаја акустичне клавире с електроником. Компонују музику за позориште, ТВ, филм, а у оквиру алтер ега ЛП електро, стварају потпуно нову, ретро-електронску музику.

Улазница за концерт још увек има и могу да се купе у Музичкој омладини Новог Сада (Католичка порта 2, тел. 021/452-344), радним данима од 8 до 14 часова, као и два сата пред почетак концерта у холу Синагоге. 

Цене карата је 1000 динара партер средина и галерија и 800 динара  партер са стране.

Студенти, ђаци и пензионери имају попуст 50 одсто на редовне цене.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести