КОНЦЕРТ „ЛИБЕРКВАТРА” СУТРА У СИНАГОГИ Неки нови танго

Танго ансамбл „Либеркватро” наступа у уторак 26. децембра у 20 часова у Синагоги, на крају овогодишњег дела божићно-новогодишњег циклуса концерата Музичке омладине Новог Сада. 
a
Фото: промо

Публику очекује програм под називом “Неки нови танго”, у извођењу овог ансамбла специјализованог за извођење танго музике. Његови чланови су: Ксенија Ристић, клавир, Мартина Димић Радовановић, виолина, Александар Мишовић, вокал, Бранко Џиновић, бандонеон, и Бобан Стошић, контрабас.

Ауторка аранжмана је пијанисткиња Ксенија Ристић

- У називу најављеног концерта – „Неки нови танго”, крију се савремене композиције истакнутих аутора савремене танго сцене (Хулијана Пералте, Хуана Иријартеа, Хуана Серена, Едуа Ломарда), као и традиционалне танго нумере популарне на плесној сцени (Стампони, Морес, Ровира...), али и чувени „класици“, попут оног “Хисториа де ун амор” Карлоса Елете Алмарана. На репертоару ће наравно бити и композиције Астора Пјацоле, које су незаобилазни део сваког наступа ансамбла „Либеркватро“ - подсећају у Музичкој омладини Новог Сада.

Састав „Либеркватро“ редовно наступа у Србији, и на познатим фестивалима етно, џез, танго музике и музике света у региону. Чине га  изузетни музичари, који су подједнако успешни и на другим музичким, сценским, научним и педагошким пољима. Његов идејни творац, аутор музичких аранжмана и уметнички директор је пијанисткиња Ксенија Ристић.

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести