Мадона и кућа “Warner Music Group” поново сарађују

ЊУЈОРК: Поп звезда Мадона и једна од водећих издавачких кућа и компанија у музичком бизнису “Warner Music Group” из Њујорка, потврдили су почетак нове фазе у заједничкој сарадњи.
madona
Фото: Tanjug (Evan Agostini/Invision/AP)

Краљица поп музике, осим наведене сарадње, има још једну актуелност, а то је њен нови концептуални филм "Madame X", који прати и дигитално издање "Music From The Theatre Xperience".

У сусрет значајном јубилеју - 40 година од изласка првог сингла „Everybody“ (1982), Мадона, односно Лујза Чиконе и WMG ће љубитељима широм света пружити комплетан каталог своје богате каријере у којој је продала више од 300 милиона плоча, што је чини уметницом са највећим продатим тиражом музичких издања.

Поводом објаве и почетка рада на реализацији овог монументалног пројекта, Мадонна је изјавила следеће: „Од самог почетка, са пуно пажње и добре воље, Warner Music Group ми је помогао да моју музику и визију пренесем свим својим фановима широм света. Одувек су били невероватни партнери, драго ми је што започињемо и ово ново поглавље партнерског рада, што ћемо се заједно, славећи, поново позабавити мојом дискографијом насталом у ових 40 година“.

Освојила је седам награда “Греми”, 24 награде Удружења америчких композитора, аутора и издавача за поп музику, “Брит”, МТВ и World Music Awards, а 2018. године уведена је у „Рокенрол кућу славних“.

Партнерство између Мадонне и њене вишедеценијске матичне куће означава њен повратак славној етикети, са заједничком жељом да њен комплетан каталог (са три куће - Sire/Maverick/Warner), поново буде доступан јавности широм планете.

У ту групу издања спадају чувени албуми - „Madonna“, „Like a Virgin“, „True Blue“, „Like a Prayer“ и „Ray of Light“.

Последња три Мадонина студијска албума - „MDNA“, „Rebel Heart“ и „Madame X“ биће уведена у Варнеров каталог почетком 2025. године, што ће укупно бити 17 издања, а поред њих и синглови, концертни албуми и компилације.

Поводом објаве и почетка рада на реализацији монументалног пројекта, Мадона је изјавила следеће: "Од самог почетка, са пуно пажње и добре воље, Warner Music Group ми је помогао да моју музику и визију пренесем свим својим фановима широм света. Одувек су били невероватни партнери, драго ми је што започињемо и ово ново поглавље партнерског рада, што ћемо се заједно, славећи, поново позабавити мојом дискографијом насталом у ових 40 година".

Мадонин документарни филм "Madame X" имао је светску премијеру у петак, 8. октобра, а прати га дигитално издање "Madonna Madame X - Music From The Theatre Xperience" са 20 лајв песама.

Током турнеје која је ишла уз последњи студијски албум „Madame X“, Мадона је 2020. године снимила наступ у Лисабону.

Иначе, цела турнеја је осмишљена тако да се концерти одржавају у интимнијим просторима, односно претежно у мањим салама, што је први пут од 1985. године, након њене “Virgin Tour”.

Последња Мадонина велика светска турнеја, из 2008. године, оборила је све рекорде по питању посећености и баснословне зараде.

Режију овог филма потписују Рикардо Гомез и СКНX, а главну улогу, наравно има - Мадона.

Хитови "Vogue", "Human Nature", "Like A Prayer", "Frozen", "Dark Ballet", "I Rise" i "I Don't Search I Find" налазе се на концертном, дигиталном издању.

Осим што је музичарка, једна од најпопуларнијих жена света је веома свестрана уметница, јер је такође и глумица (“Дик Трејси”, “Тело као доказ”, “Очајнички тражећи Сузан”), увелико и редитељка неколико запажених играних филмова, а пише и бестселер књиге за децу.

Била је удата за глумца Шона Пена и филмског режисера Гаја Ричија.

Мадона је у Београду имала спектакл концерт на Ушћу 2009. године.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести