Награда Милан Младеновић биће додељена 21. септембра у Макарској

Награда Милан Младеновић традиционално ће бити додељена 21. септембра, на Миланов рођендан, али овога пута не у Београду, већ у Макарској.
milan mladenovic youtube
Фото: Youtube Printscreen

"Награда Милан Младеновић је регионалног карактера, и откако смо је покренули, имали смо идеју и велику жељу да добитнике проглашавамо у различитим градовима на територији бивше Југославије, на местима од емотивног и креативног значаја за Милана. Захваљујући иницијативи Града Макарска, Туристичке заједнице Града Макарска и Малаколошког музеја, то је коначно могуће", кажу у Задужбини Милана Младеновића.

Пета Награда Милан Младеновић биће додељена 21. септембра 2023. у Малаколошком музеју у Макарској, граду од изузетне важности за Миланово одрастање.

Милан Младеновић рођен је у Загребу, живео је у Сарајеву и Београду, а лета је од рођења, па све до ратних '90тих проводио у Макарској, родном месту његове мајке Данице.

"Жири Награде Милан Младеновић 2023 у саставу Ана Ђурић Констракта, музичарка, Бранка Главоњић, ауторка и уредница емисије "Бунт", Борис Лајнер, музичар,, Зоран Предин, музичар и Марко Шелић Марчело, писац и музичар, прво је изгласао 12 финалиста од 326 пријава које су стигле на овогодишњи конкурс.

У новом кругу гласања имали су задатак да оцене финалисте и одаберу пет суперфиналиста, од којих ће један управо у Макарској постати нови лауреат Награде.

Суперфиналисти Награде Милан Младеновић 2023. су Тибор Карахмемедовић са песмом "Бонвивани", затим бенд Љубичице са нумером "Док чекамо пад", словеначка музичарка "Астрид" са песмом "Костарика", Лена са нумером "Мали милион" и бенд "Охајо" са нумером "Пут".

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести