Ноћ музике на Ушћу уз класике и Апокалиптику

БЕОГРАД: Четврта Ноћ музике почела је вечерас на Ушћу наступом Симфонијског оркестра и Хора РТС-а, а у 23.15 пред публику ће изаћи светски популарна група "Апокалиптика".
d
Фото: Танјуг/Тања Валић

Биће то два потпуно различита концерта под отвореним небом, са више од 200 извођача у трајању од скоро пет часова, који ће публици свих генерација донети непоновљиво и незаборавно искуство.

Предвођени диригентском палицом Бојана Суђића, Симфонијски оркестар и Хор РТС-а употпуњени хором "Колибри" отворили су Ноћ музике уз стихове "У свету постоји једно царство ... коларићу панићу ... коло води Васа, коло се таласа ... Београд волим кад свиће".

У делу програма "Топ класика" низали су се популарнини фрагменати најпознатијих дела. на првом месту била је то Охридска легенда Стевана Христића, затим Вердијев "Хор Јевреја".

Уследила су дела Жоржа Бизеа, Александра Бородина, као и композиције Франца Супеа, Артура Маркеса, Петра Иљића Чајковског и незаобилазног Карла Орфа.

Публика је имала прилику да чује и раскошни глас тенора Анђела Фиореа, који је први пут наступио у Београду и између осталог извео Вердијеву "La Dona e mobile".

Фиоре, тенор из Миланске скале за Танјуг је пред наступ рекао да очекује изузетан концерт у коме ће узивати заједно публиком.

Додао је да дели узбуђење свих окупљених на Ушћу, јер до сада никада није наступао пред тако дивном и бројном публиком на отвореном.

У овом делу концерту који је завршен уз ватромет, наступио је и Слободан Тркуља.

Специјалну музичку димензију и печат овогодишње Ноћи музике даће фински састав "Апокалиптика", који је спојем хеви метала и класике утемељио нови музички правац и заузео незаменљиво место на светској сцени.

Програм „Plays Metallica by Four Cellos“ понудиће моћне и оригиналне интерпретације највећих савремених метал хитова, које ће извести четворица виртуозних челиста.

"Апокалиптика" ће Након богате двадесетогодишње каријере, милиона продатих плоча широм света и концерата одржаних у преко 40 земаља очарати и бројну београдски публику која се окупила вечерас на Ушћу.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести