Нови албум Жан-Мишел Жара излази 21. октобра

ЛИОН: Славни француски музичар Жан-Мишел Жар најавио је излазак свог 22. студијског албума под именом "Oxymore" за 21. октобар, наводећи да је ово његов "најамбициознији пројекат до сада", објавио је сам уметник на свом Твитер налогу.
f
Фото: Youtube Printscreen

Како пише специјализовани британски музички часопис Прог, Жар, који је познат по сценским ефектима на својим концертима, примениће "технологију 360" на новом албуму који ће издати "Сонy Мусиц".

Жан-Мишел Жар, кога називају "чаробњаком за клавијатуре", објашњава идеју новог албума наводећи да је циљ постављање одређених стандарда на пољу музике и визуелног перформанса.

Он је најавио и стварање виртуелног града за уметнике.

"Oxyville ће бити виртуелни музицки град, а у будућности ћу позвати друге уметнике да буду део тога, тако што ћу одржавати курсеве и друге догађаје који ће се базирати на пољу уметности", рекао је мужичар.

Нови албум и његов "виртуелни свет" само су најновији нацини на које је музичар прихватио модерну технологију како би побољшао уживање публике у својој музици.

Још 2020. године, његов аватар је одржао наступ виртуелне реалности, а 2021. је дочекао публику виртуелним концертом у Паризу.

Далеких 1970-их, његов револуционарни албум "Oxygene" помогао је у обликовању звука модерне инструменталне музике и наставља да инспирише музичаре широм света и данас.

Композитор и клавијатуриста Жар прославио се у свету инструменталним албумом "Oxygene" (1976), изузетно утицајним за развој електронске музике, који је 1976. године продат у 12 милиона примерака, након чега су уследили "Equinoxe" (1978) и "Magnetic Fields" (1981).

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести