Принсов бенд 16. и 17. децембра у београдском Битефарт кафеу

БЕОГРАД: "The New Power Generation" у славу свог фронтмена, ментора, брата и једне од највећих легенди светске музичке сцене, Принса, одржаће два концерта 16. и 17. децембра у београдском клубу Битефарт кафе, у оквиру концертног серијала "Musicology Barcaff" Sessions.
e
Фото: pixabay.com

Бивши чланови Принсовог бенда "The New Power Generation" су, након његове смрти, поново заједно наступили на званичном трибуте концерту који је организован у част Принса 2016. године.

Задужен за ово поновно уједињење је клавијатуриста Morris Hayes, који је био и Принсова десна рука и музички директор бенда годинама.

Он је спојио чланове оригиналне поставке, док су им се као гости прикључивали други музичари, што је резултирало незаборавном музичком прославом, који су фанови окарактерисали као наступ који је истовремено енергичан, али и исцељујућ.

Уобичајени коментар је био да је концерт "баш оно што им је требало, сада када Prince више није ту".

Узимајући у обзир одушевљење публике и фанова након овог историјски вредног концерта, Morris, Sonny T, Tommy Barcarella, Tony M, Damon D и Levi Seacer су се нашли са једним од Принсових бивших менаџера како би размотрили опцију да направе турнеју у част Принсовог живота и његове музике.

Тако се родила NPG турнеја са Принсовим песмама.

Оно што карактерише NPG јесте њихов, пре свега, филозофски приступ.

Ретко се за којег музичара може рећи да има радну етику као што је то био случај са Принсом. Он је био извођач који би публици уживо одузео сваки делић пажње и преусмерио га на свој наступ.

NPG настављају да свирају као да је њихов "шеф" и даље на сцени.

Њихови наступи су непрестани музички калеидоскоп најпознатијих хитова из свих периода Принсове каријере.

Овим концертним спектаклом затвара се јесењи део сезоне Musicology Barcaffe Sessions, који је обележен распродатим концертима музичара као што су Хинди Захра, The Brand New Heavies и гитариста Vulfpecka, Cory Wong.
 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести