Славни "кросовер" пијаниста Петер Бенце 30. октобра у Комбанк дворани

БЕОГРАД: Млади мађарски пијниста и нови светски феномен кросовера између класичне и поп музике Петер Бенце наступиће 30. октобра у Комбанк дворани.  
peter bence
Фото: Youtube Printscreen

Петер Бенце је са 7 година примљен је на реномирану академију “Франц Лист“ где пише своју прву композицију под утицајем Моцарта и Шопена. Само четири године касније објављује свој први соло албум са ауторским композицијама. 

Инспирисан познатим Џоном Вилијамсом одлази у Бостон да студира компоновање музике за филм на Berklee College of Music, најистакнутијем приватном универзитету посвећеном савременој музици.

Истовремено постаје познат у свету захваљујући својим видео клиповима објављеним на интернету са обрадама познатих хитова. 

Прва је била обрада песме “Bad“ Мајкла Џексона, чији видео постаје виралан за неколико дана, затим „Cheap Thrills“ Сие, “Don't stop me now“ групе Квин, “Cry me a River“ Џастина Тимберлејка и многи други. 

Његов најновији видео издат у мају ове године, песма “Африка“ групе Тото, за само два месеца имао је преко два и по милиона прегледа. 

Добитник је многобројних награда, а био је уписан као рекордер и у Гинисову књигу рекорда од јануара 2012. до јуна 2017. године у категорији „Most Piano Key Hits in One Minute” (највећи број удара по диркама клавира у минути). 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести