Здравко Чолић - Simphonic на Бањалука фесту

Здравко Чолић– Symphonic: Део Оркестра Опере СНП, односно тимпаниста и гудачи, чланови Хора и Новосадски биг бенд вредно су протеклих дана спремали концерт „Здравко Чолић - Symphonic”.
1
Фото: Приватна архива

И вечерас ће на Бањалука фесту, на тврђави Кастел, тај пројекат доживети своју премијеру, када ће публика први пут чути 30 највећих Чолиних хитова у симфонијским верзијама. .. Диригент и аутор аранжмана Федор Вртачник изјавио је за „Дневник” да је изузетно задовољан створеном музичком сликом. „Неке песме су добиле нове делове, занимљиве хармоније и мало другачија оркестарска решења.

При томе је све увијено у плашт класичне музике”, каже Вртачник и најављује да ће након Бањалуке бити одржано још неколико концерата овог типа у региону - Београд, Загреб... али их неће бити пуно него ће носити одређену дозу ексклузивитета. Иначе, музичким спектаклом „Symphonic” Здравко Чолић обележава и пола века солистичке каријере, будући да је први пут без бенда наступио 1972. на фестивалу „Ваш шлагер сезоне”, где је извео песму Кемала Монтена „Синоћ ниси била ту” и освојио награду публике.

М. С.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести