Биковић: Позориште ће преживети и ово

БЕОГРАД: Српски глумац Милош Биковић пандемију вируса цовид 19 види као време искушења и борбе, али и простор да људи боље упознају себе и своје ближње за шта је у модерном времену технолошке револуције све мање прилике.
milos bikovic
Фото: Tanjug (Zoran Žestić)

Према његовим речима модели прилагођавања околностима које је формирала пандемија, представљају изазов за читаво човечанство и додаје да је за њега Истиче да је 2020. година за њега била и инспиративна и захтевна.

"У мојој професији је тај изазов огроман. Позоришта су се борила да преживе и пре него што смо сазнали да постоји вирус ковид 19. Чинило нам се да ће одсуство публике бити смртносан ударац позоришту, али театар је до сада преживео све па зашто не би и пандемију. Недавно смо имали директан пренос извођења представе "Кад су цветале тикве" у Београдском драмском позоришту, коју је онлајн видела публика у 572 града. То је јадан од начина да помогнемо позоришту да преживи пандемију" казао је Биковић за Танјуг.

За њега нема дилеме да је живи контакт са публиком важан сегмент сваког постојања сваког позоришта.

"Сваки глумац са великим нестрпљењем очекује да се публика без епидемиолошких мера врати у позориште. Важно је да сви будемо ментално и физички спремни за тај тренутак" казао је Биковић.

Пандемију оцењује и као време у коме је сагледавао, како каже, ствари са друге стране да му је пандемија између осталог оставила време да мало одмори и предахне.

"У марту и априлу сам пронашао време за себе у којем није било уобичајних дневних обавеза и схватио сам да ма колико се трудио да контролишем сопствени распоред, ипак пребрзо живимо" казао је Биковић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести