МИХАЈЛО ПУПИН У НАРОДНОМ ПОЗОРИШТУ „ТОША ЈОВАНОВИЋ” У ЗРЕЊАНИНУ Од пашњака до научењака

Након прилично успешног првог дела сезоне, Народно позориште „Тоша Јовановић“ у Зрењанину, које је у 2023. освојило близу 20 награда на разним фестивалима у земљи, наставља с амбициозним плановима, и већ првих дана ове нове године најављује пројекте који ће бити реализовани у наредним месецима. 
zrenjaninsko pozoriste, tosa jovanovic yt
Фото: Youtube Printscreen

– Већ у јануару Луткарски ансамбл почеће да ради ауторски пројекат Јована Царана на сцени „Тодор Манојловић“. До краја сезоне редитељ Петар Пејаковић радиће представу о Михајлу Пупину - „Од пашњака до научењака“, у драматизацији Угљеше Шајтинца. То је новина којом остварујемо један од већих циљева које смо имали – да адолесценте вратимо у позориште. Наиме, свесни смо чињенице да нам у позоришту недостаје узраст од 11 до 15 година, тачније публика која је прерасла луткарске представе а још није довољно зрела за драмске. Поред тога, на Драмској сцени ћемо имати чак две праизведбе. Реч је о савременим делима. Први комад, „Мобилни телефон мртвог човека“, ускоро ће почети да ради редитељ Растислав Ћопић, а до краја сезоне нас очекује и сарадња са редитељем Ђорђем Нешовићем на представи „Ефекат“ – наводи Дејан Карлечик, директор НП „Тоша Јовановић“.

Фото: НП Тоша Јовановић Зрењанин

Поред ове намере да делима савремених писаца освеже репертоар, не занемарујући класична дела, Карлечик помиње и жељу да оба ансамбла овог позоришта, и драмски и луткарски, ојачају новим глумачким снагама. За две и по године, колико руководи овом кућом, у позоришту је запослено четворо младих глумаца. То су Милан Колак и Сара Симовић на Драмској сцени и Предраг Грујић и Ана Чупић на Луткарској сцени.    

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести