Продужен регионални конкурс “Млади балкански дизајнери”

БЕОГРАД: Познати регионални конкурс “Млади балкански дизајнери” продужава се до 1. фебруара, због одлагања 60. издања Међународног сајма намештаја “Salone del Mobile. Milano”, који ће се одржати од 7. до 12. јуна 2022, саопштили су из “Миксер” фестивала у Београду, који ће на јесен представити будуће награђиване радове.
tv, muzika, knjige, film, umetnost, pixabay
Фото: pixabay.com

Дирекција новог издања наведеног регионалног конкурса “Young Balkan Designers 2022” позива младе дизајнере и друге креативце широм Балкана и бивше Југославије, до 35 година старости, да до 1. фебруара пријаве своја решења као одговор на овогодишињу тему "Life Hacks".

Позив важи за појединце и тимове из Албаније, Аустрије, БиХ, Бугарске, Хрватске, Грчке, Мађарске, Северне Македоније, Црне Горе, Румуније, Словеније, Србије и Турске.

Према правилима конкурса, сваки учесник може да пријави више пројеката попуњавањем нове електронске пријаве.

“Одлагање манифестације за јун обезбедиће присуство излагача и професионалаца из иностранства што је одувек и била једна од наших јачих страна, а такође ће дати времена учесницима да што детаљније испланирају своје учешће на сајму с обзиром на то да процеси од концепта до коначне инсталације захтевају вишемесечне припреме”, рекла је Мариа Поро, председница манифестације “Salone del Mobile. Milano”.

Интернационални жири чине Маркус Фаирс, оснивач и главни уредник дизајнерског портала “Dezeen.com” из Велике Британије, алумнисти платформе “Young Balkan Designers”, остварени млади аутори - Ана Краш (вишеструко талентована уметница и дизајнерка из Србије која ради и живи у САД), Васо Асфи и Лукас Ангелоу - дизајнерски тандем “СтудиоЛав” из Грчке са успешном каријером у Великој Британији, Јована Занг, суоснивач награђиваног дизајнерског колектива “Pinwу” у Кини, и Денис Лео Хегиц, дизајнер и кустос Берлинске неформалне уметничке сцене, као и виртуелног музеја “Museum of Now”.

Конкурсом се трага за инвентивним и духовитим дизајнерским решењима, пројектима, предметима, концептима, услугама, сценаријима и изумима који доприносе здравом начину живота.

Дизајнери могу доставити иновативна решења за намештај, осветљење, елементе ентеријера, предмете за свакодневну употребу, иновације урбаног баштованства, канцеларијски материјал, школску опрему, кућни прибор, текстил, заштитну опрему, модну одећу, урбане сервисе, дизајнерске услуге и друго, наводи се у званичном саопштењу “Salone del Mobile. Milano”.

Изабране победнике такмичења Young Balkan Designers 2022 очекује награда у виду учешћа на међународној смотри талената "Salone Satellite на значајном светском дизајнерском догађају - Међународном сајму намештаја у Милану 2022.

Након светске премијере награђени радови биће представљени домаћој и регионалној публици у Београду почетком октобра 2022, на Миксер фестивалу, једном од најзначајнијих регионалних манифестација креативности и друштвених иновација.

Детаљније о конкурсу заинтересовани могу прочитати на сајту ''''https://ybd.mikser.rs'''' , док се формулар за пријаву може преузети са линка ''''https://ybd.mikser.rs/form''''.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести