Програми у Галерији Матице српске

НОВИ САД: У четвртак, 16. јула, од 21 сат у оквиру манифестације Лето на Тргу галерија у заједничком врту ГМС и СЗПБ биће одржана путописна прича Цртице из Копенхагена - или како је север Европе изгубио епитет хладни, у организацији Спомен-збирке Павла Бељанског и Слађане Велендећић Милаковић.
g
Фото: Galerija matice srpske

У петак,17. јула, у 19 сати у оквиру пратећег програма Инспирисани Италијом, биће одржан Разговор о италијанској уметности који ће водити др Ђорђо Маркеђани, председник Извршног одбора ДДОР осигурања и др Тијана Палковљевић Бугарски, управница ГМС.

У суботу,11. јула, од 10 до 18 сати родитељи с децом могу да уживају у породичној авантури Уметност на "бечки начин" и да сазнају како је изгледао живот на простору данашње Војводине у време Хабзбуршке монархије.

Пратећи програм изложбе Инспирисани Италијом

Изложба Инспирисани Италијом отворена је још почетком марта. Услед немогућности да током протекла три месеца реализујемо пратећи програм изложбе, одлучили смо да не ускратимо нашим посетиоцима да се више упознају са изложбом, њеним концептом и уметношћу инспирисаном Италијом, наводи се у саопштењу.

Зато ће током летњих месеци бити реализована предавања и стручна тумачења у редовном Галеријском термину за пратеће програме ‒ петком у 19 сати.

У петак, 17. јула, у 19 сати одржаће се Разговор о италијанској уметности који ће водити др Ђорђо Маркеђани, председник Извршног одбора ДДОР осигурања и др Тијана Палковљевић Бугарски, управница Галерије Матице српске. Инспирисани уметничким делима која су приказана на изложби посетиоци ће имати прилику да чују више о различитим погледима на уметност Италије, пре свега ренесансе, као и о целокупној култури ове земље. Кроз разговор ће бити представљен и однос Италијана према сопственом културном наслеђу, као и утицају које је оставило на српско друштво.

У складу са последњим препорукама и мерама за очување здравља догађају ће моћи да присуствује највише 10 посетилаца, који могу да се пријаве путем електронске пријаве https://forms.gle/sNobZh3V53CiEouM7 или на телефон 021/4899 -017.

Свим осталим заинтересованим посетиоцима имаће могућност да прате догађај из удобности свог дома путем live streaming-а на Фејсбук страници и Јутјуб каналу Галерије Матице српске.

Моле се посетиоци да поштују прописане мере заштите: ношење маски и рукавица, као и размак између посетилаца.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести