Расписан конкурс за управника СНП-а

НОВИ САД: Управни одбор Српског народног позоришта расписао је Јавни конкурс за избор и именовање управника нашег најстаријег професионалног театра.
SNP_ZgradaNocu-BLU
Фото: Дневник (Бранислав Лучић)

Први човек куће се бира на мандатни период од четири године, а рок за подношење пријава је 4. јануар 2018. Услови које кандидати за ово место треба да испуњују су: висока стручна спрема (Факултет драмских или Факултет музичких уметности, Академија уметности, односно факултет друштвених наука), најмање пет година радног искуства у струци, афирмација на подручју сценско-музичке делатности, знање најмање једног светског страног језика и држављанство Републике Србије.

У конкурсу се даље наводи да ће се, приликом избора управника, у првом реду ценити квалитет предложеног програма рада и развоја СНП-а, али и досадашњи рад кандидата и остварени резултати у струци, као и његова афирмација на пољу сценско-музичких делатности.

Након разговора са кандидатима који испуњавају услове, најкасније 30 дана од дана завршетка конкурса Управни одбор СНП-а ће доставити образложени предлог листе кандидата Покрајинском секретаријату за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, док коначну одлуку доноси Покрајинска влада. Подсетимо, претходни конкурс, који је расписан у мају ове године, поништен је из процедуралних разлога, а дотадашњем вршиоцу дужности управника др Зорану Ђерићу продужен је в. д. статус на још шест месеци. 

М. С.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести