Поезин: Није исплаћена Бранкова награда, Зивлак: Нема пара

БЕОГРАД: Песникињи Симониди Бањеглав до данас Друштво књижевника Војводине није исплатило награду за победу на Међународном новосадском књижевном фестивалу 2016. године, саопштило је Удружење грађана "Поезин".
knjige, freeimages
Фото: Freeimages

Осим тога, из "Поезина" наводе да није исплаћен новац за Бранкову награду ни за 2016. годину, чији је добитник Срђин Гагић.

"Ове године Друштво књижевника Војводине поново организује Фестивал у Новом Саду и уопште их не занима што нису исплаћене награде из 2016. године. Добитници награда су их звали више пута и увек добијали поруку ,,Новца нема!''" пише у саопштењу Удружења грађана "Поезин".

Јован Зивлак, потпредседник Друштва књижевника Војводине напомиње да је неколико пута добио уверавања из Покрајнског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама, да ће новац за награде бити исплаћен.

"Добили смо уверавања да ће новац за награде стићи, али од тога до данас није ништа било. Треба да виде младе колеге да није лако бити писац у Србији. Био сам укључен у организацију Међународног новосадског књижевног фестивала, али ни ја за тај посао нисам добио хонорар", казао је Зивлак за Танјуг.

У Покрајнском секретаријату за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама данас није било могуће добити коментар.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести