Богдановић: Бекство ка себи је захтевна представа

БЕОГРАД: Гошћа нове епизоде видео серијала Танјуг Рефлектор била је глумица Марија Богдановић, која је говорила о представи "Бекство ка себи" групе студената треће године глуме на Факултету савремених уметности у Београду.
Танјуг/Зоран Жестић/Марија Богдановић
Фото: Танјуг/Зоран Жестић/Марија Богдановић

Богдановић је рекла да је "Бекство ка себи" освојило неколико награда на недавном фестивалу Кестенбург у Бања Луци, и да је комад сачињен од античких монолога, а сви глумци су читаво време на сцени, и због тога је представа захтевна.

У представи коју је режирала Калина Ковачевић, Богдановић тумачи лик Антигоне, а поред ње играју Ања Динић, Анђела Тришић, Жељана Недељковић, Јован Милосављевић, Лука Голубовић, Љубица Икић, Уна Козић, Марија Пенић, Наташа Ласица, Никола Драгашевић, Сава Милутиновић и Стефан Фишер.

Према њеним речима, одлучили су да промене између монолога употпуне звучним ефектима, које су сами производили гласовима, телима или користећи штапове.

"То је захтевно када треба нас 13 да ради у исто време. Уме да буде тешко за увежбавање, али и осмишљавање. Ми смо то радили самостално, уз менторство Калинино. Имамо сви различите идеје, треба то сјединити у најбоље", рекла је Богдановић.

На факултету имају предмет техника гласа, и Богдановић је рекла да им то доста помаже да буду сви у тоналитету, што су сада само имплементирали.

Упитана какву прижељкује прву професионалну улогу у позоришту, Богдановић је рекла да би "волела да буде класик светске књижевности, рецимо Достојевски, а може бити и Шекспир".

"Волим драму, али мислим да бих се одлично снашла у мјузиклу. То ми је амбиција, и надам се у будућности остварена жеља", признала је глумица.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести