ФИНАЛЕ ИЗБОРA ЧАСОПИСА „СЦЕНА“ Најбоља представа „Очеви и оци“

Представа београдског Народног позоришта „Очеви и оци“, рађена по роману Слободана Селенића, у драматизацији Кате Ђармати и режији Вељка Мићуновића, проглашена је за најбољу у 2023, у избору часописа за позоришну уметност „Сцена“, који издаје Стеријино позорје.
Сирота Милева из Босне у нашој цивилизацији године 1878.
Фото: И. Прерадовић/ НП Суботица промо

Након двадесетак година, часопис „Сцена“, у сарадњи са Удружењем позоришних критичара и театролога Србије, поново је бирао најбољу представу у нашим позориштима.

У анкети, коју су организовали часопис „Сцена“ и Удружење позоришних критичара и театролога Србије, учествовало је десет театарских посленика, а њих шесторо дало је свој глас представи „Очеви и оци“. Остале гласове добиле су представе „Расветљавање случаја серије убистава тровањем у Ћупријском округу седамдесетих година 19. века“, режија Анђелка Николић, у продукцији Књажевско-српског театра из Крагујевца, Пулс театра из Лазаревца, Сеоског културног центра из Марковца и Уметничке групе „Хоп.Ла“; „Наш разред“, режија Татјана Мандић Ригонат, Народног позоришта из Београда; и „Јеванђеље по Ф.М. Достојевском“, режија Јернеј Лоренци, СНП-а.

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести