Кузмановић: У БДП сам носио кутије, сад носим репертоар

БЕОГРАД: Глумац Андрија Кузмановић постао је недавно стални члан ансамбла Београдског драмског позоришта, а 1. децембра га тамо очекује премијера комада “Лилиом” у режији Ане Томовић, у коме игра насловну улогу.
andrija kuzmanovic tanjug
Фото: Танјуг/ Милица Николић

Кузмановић је данас тим поводом одржао конференцију за новинаре у хотелу Нота, поделивши утиске са проба и тежину уласка у лик Лилиома, шармантног пробисвета који ради у забавном парку, а којим управља његова љубавница, госпођа Мускат.

“Лилиом је тип са маргине, нисам до сада играо такав лик. Свиђа ми се да играм неког из наше свакодневице, а Лилиом је баш такав - момак из краја, човек од крви и меса, неко кога сви знамо”, казао је Кузмановић.

Радећи на било ком лику, труди се, како истиче, да пронађе или пробуди у себи његове особине. “Остављам себе у свакој улози, као што из сваке нешто понесем. Што више и болније проживиш улогу, постајеш прави глумац".

У последње време ангажован је и у позоришту, али и на телевизији и филму, а како признаје радо је пристао да му напокон посао буде на првом месту.

“Чим се уљуљкаш и помислиш да си дошао до врхунца, тада највише стагнираш. Зато се увек трудим да се такмичим са самим собом и будем бољи од себе".

У току је друга сезона “Сенки над Балканом”, а његов лик инспектора Плетикосића  привукао је велику пажњу.

“Очекивали смо да друга сезона изазове бум”, каже Андрија коментаришћи сцене са колегиницом Наташом Нинковић које је су изазвале буру у медијима, као “нормалну ствар и саставни део живота сваког глумца”.

“У тим тренуцима размишљам о колегиницама, јер су оне жене и мајке и њима су такве сцене најтеже. Нама је то престало да буде табу онда када смо одлучили да се бавимо овим послом".

Фото: Танјуг/ Милица Николић

Поводом тога што је постао стални члан Београдског драмског позоришта, истиче да је најлепши процес када у једној кући пођеш пут “од ношења кутија на сцену, до ношења репертоара”.

Прижељкује, истиче, више савремених улога, попут Љубе у серији “Јутро ће променити све”, јер се наиграо епоха.

“Само сам сада млад и волео бих то да искористим до краја.”

Премијером представе “Лилиом” почеће први фестивал “РУТА” (Регионална унија театара), који ће трајати до 6. децембра у Београдском драмском позоришту.

РУТУ чини шест репрезентативних позоришних кућа региона, уједињених у естетском, репертоарском и организационом моделу.

EUR/RSD 117.1119
Најновије вести