И ДЕЦА ЋЕ ГА ОБОЖАВАТИ Ево како да скувате НАЈУКУСНИЈИ грашак с пилетином! Овај једноставан РЕЦЕПТ ће вас освојити укусом

Бројна научна истраживања су доказала да је грашак једно од најздравијих врста поврћа.
g
Фото: Youtube Printscreen/Kuvajte sa Stašom

Због благотворног утицаја на здравље, грашак је заступљен у готово свим кухињама света. Код нас се најчешће припрема у комбинацији са месом. Ми вам предлажемо да га испробате са пилетином, а и ваши малишани ће бити задовољни.

Грашак с пилетином је одличан избор за ручак или вечеру, пун протеина и витамина.

Састојци:

500 г пилећег филеа, исеченог на коцкице

2 шоље смрзнутог грашка

црни лук, ситно исецкан

2 шаргарепе, исецкане на колутове

2 чена белог лука, ситно исецкана

2 шоље пилећег бујона

со, бибер, суви зачин, по укусу

мало уља за припрему

Припрема:

Мало уља загрејте у тигању на средњој ватри. Додајте пилеће месо и пржите га док не постане златносмеђе боје. Извадите месо из тигања и ставите на страну.

У истом тигању додајте црни лук и шаргарепу. Динстајте их док лук не постане жућкаст, а шаргарепа мало омекша. Додајте ситно исецкан бели лук и пржите га око минут. Вратите пилетину у тигањ са поврћем. Сипајте пилећи бујон преко меса и поврћа, додајте грашак и зачините по укусу.

Смањите температуру и крчкајте јело око 15-20 минута, док грашак не омекша.

Дневник/Срећна Република

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести