Рецепт дана: Ћуфтице од туњевине са шпагетама

У питању је нешто другачији начин припреме ћуфти који морате да испробате.
cufte spagete
Фото: pixabay.com

Састојци:

- 400 г шпагета,

- 320 г туњевине у конзерви,

- 1 јаје,

- 50 г презле,

- першуново лишће,

- 500 г парадајза,

- чен белог лука,

- гранчица рузмарина,

- уље,

- со и бибер по укусу

Припрема:

1. Туњевину оцедити од уља, па помешати с презлом и жуманцетом.

2. Додати ситно исецкан першунов лист, посолити и побиберити по укусу.

3. Беланце улупати виљушком, па сјединити с претходном смесом.

4. Обликовати 12 лоптица, па их кратко испржити са свих страна у загрејаном уљу да порумене.

5. Извадити их и оставити на топлом.

5. На масноћи од ћуфтица испржити ситно сецкани бели лук.

6. Парадајз кратко бланширати у води, па скинути љуску и исећи га на коцкице.

7. Додати га у тигањ с луком, па посолити и побиберити по укусу.

8. Убацити измрвљене листове рузмарина и динстати док сос не достигне жељену густину.

9. Шпагете обарити у сланој води, па их процедити.

10. Ћуфтице послужити уз шпагете преливене припремљеним сосом.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести