Рецепт дана: Печене прженице

После празника увек остане хране, коју никако не би требало бацати. Ево сјајне идеје како да употребите стари хлеб.
przenice
Фото: Youtube Printscreen

Састојци  (за 4 особе):

- векна старог багета,

- 45 г путера,

- 3 јајета,

- 300 мл млека,

- 2 кашичице ваниле,

- 2 кашике сока од поморанџе,

- кашичица изрендане корице од поморанџе,

- кашика жутог шећера,

- шећер у праху,

- воће по жељи (бруснице, боровнице, сецкане јабуке...),

- по жељи џем, мед, воћни сируп, нутела...

Припрема:

1. У већу посуду увацити јаја, ванилу, сок од поморанџе, корицу поморанџе.

2. Додати млеко и оставити са стране.

3. Багету одсећи крајеве и преполовити га по дужини, а онда сећи комаде од око осам до десет центиметара.

4. Свако парче хлеба премазати омекшалим путером.

5. Узети пекач у који могу да стану сви парчићи хлеба, али да се не преклапају.

6. Поређати хлеб, намазаном страном према доле, прелити јајима и млеком и оставити да тако стоји око пола сата и притом на сваких 10 минута окренути хлеб на другу страну.

7. Загрејати рерну на 185  степени и парчиће хлеба оставити да страна која је премазана путером буде према горе.

8. Посути шећером и по жељи џемом или нутелом, па ставити да се пече.

9. Пећи око 30 до 40 минута, док лепо не порумени.

10. Посути шећером у праху и послужити топло с додатком, рецимо, свежег или воћа из замрзивача.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести