Рецепт дана: Пуњене француске прженице

Нема сумње да су сви до сада пробали прженице. Бар оне „класичне“, које су увек сјајно и укусно решење кад нам "претекне" хлеба у кући. А да ли сте пробали пуњене прженице? Ако нисте, крајње је време.
przenice
Фото: Youtube Printscreen

Састојци:

- 12 кришки старог хлеба,

- 6 листова качкаваља,

- 6 листова шунке,

- 3 црвене паприке (може и парадајз),

- 4 јајета,

- 50 мл млека,

- пола кашичице соли

Припрема:

1. Хлеб исећи на тање кришке.

2. Одвојити по две кришке, између ставити лист шунке и качкаваља.

3. По укусу додати сецкана паприку или парадајз.

4. Између два парчета хлеба ставити лист шунке и качкаваља.

5. Умутити јаја, посолити их, па додати млеко и све сјединити.

6. Добро угрејати уље.

7. У припремљену смесу умочити прво једну, па другу страну хлеба и спустити у вруће уље.

8. Пећи једну страну док не порумени, па окренути и притиснути виљшком да се кришке добро залепе.

9. Готове прженице извадити на убрус да упију вишак масноће, па послужити топле.

EUR/RSD 117.7365
Најновије вести