Рецепт дана: Путер погача

За оне жељне једноставног, а укусног залогаја доносимо један брзински рецепт за припрему сјајне погаче, које ће их одушевити на први залогај.
pogaca hleb
Фото: www.freeimages.com

Састојци:

- 600 – 700 г брашна,

- 2 јајета,

- 30 г квасца,

- 300 мл млека,

- 100 г путера,

- 50 мл уља,

- мало шећера и соли,

- 1 жуманце,

- сусам

Припрема:

1. У мало млаког млека растворити квасац са кашиком шећера.

2. Затим додати јаја, уље и остатак млека.

3. Додати брашно, со и замесити средње тврдо тесто.

4. Оставити у посуди да нарасте, па га развити.

5. Премазати омекшаним путером, па роловати.

6. Сећи ролате и ређати у подмазан плех.

7. У средини се, по жељи, може убацити неки фил.

8. Оставити погачу да мало нарасте, намазати је жуманцетом и посути сусамом.

9. Пећи на 200 степени око 45 минута.

10. Пред крај печења, смањити температуру на 180 степени.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести