РЕЦЕПТИ ФУД-БЛОГЕРА: Марија Вуковић, ФИТ МАМА са БРЗИМ и УКУСНИМ рецептима

По природи сам велики хедониста и све што радим, радим из задовољства. Храна је одувек била моја велика љубав па сам у једном тренутку желела да то поделим са осталима.
Fit mama
Фото: Privatna arhiva

Снимила сам први видео, реакције су биле позитивне и онда је све постало још веће уживање, рекла је за „Дневников” Недељни ручак фуд-блогерка Марија Вуковић, говорећи о томе како је почела да дели страст према кувању са својим пратиоцима на друштвеним мрежама.

На свом Инстаграм профилу „Фит Мама” окупља близу 100.000 пратилаца и готово свакодневно нуди идеја шта да припремају за укусне и здраве оброке. Својим рецептима за сваки дан привукла је многе, а како нам је открила, ако је судећи по броју прегледа и лајкова, најбоље пролазе управо они брзи и лагани.

– С друге стране, ако гледамо реакцију људи, онда су то углавном калорична и јака јела која изискују дужу и озбиљнију припрему – наглашава Марија и додаје да су, иако не делује тако, њено омиљено јело сарме. – Тачније, омиљене су ми мамине сарме. Код куће најчешће спремам брза и лагана јела са пилетином и поврћем. Наравно, ту су и неизоставне чорбе од броколија и печурака које моја деца обожавају.

За читаоце нашег листа препоручила је један од рецепата који су њени пратиоци веома добро прихватили - запечене тиквице.

фото: Приватна архива

 

Запечене тиквице
Фото: Privatna arhiva

 

2 тиквице

3 јајета

150 г пилећих прса

150 г прашке шунке

150 г сира по жељи (гауда, едамер, трапист)

3 кашике грчког јогурта

зачини по жељи (оригано, димљена паприка, бели лук у гранулама, со, бибер, маслиново уље)

 

Исецкајте две тиквице на колутиће и поређајте их на пек папир, посолите, поспите мало маслиновог уља и ставите у загрејану рерну десет минута на 180 степени. Док се тиквице пеку, умитите три јајета, две до три кашике грчког јогурта и ставите зачине - оригано, димљену паприку, бели лук у гранулама, со и бибер.

Када тиквице из рерне омекшају, прелијте их овом направљеном смесом, затим поређајте преко пилећа прса, прашку шунку и сир по жељи (гауда, едамер, трапист). Поспите оригано и пеците десет минута у загрејаној рерни на 200 степени. Када се све лепо запече, остаје вам само да уживате.

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести